r
Nosalty Logó

Héjas borsóleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Héjas borsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 738 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1870 micro
  • β-karotin
    4705 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 186 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7479 micro
  • β-karotin
    18820 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6997 micro
Összesen 738 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1105 micro
  • β-karotin
    2780 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót kifejtjük, de a héját nem dobjuk el, félretesszük.
  2. A borsóhéjat alaposan megmossuk, és kicsivel több vízben, mint ami ellepi, feltesszük főni. Forrástól számított 10-15 perc elteltével szűrőkanállal kivesszük a héjakat, és ebben az "alaplében" a szokásos módon elkészítjük a borsólevest.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 107916
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen imádom, amikor a piacról -a szép zöldségek, gyümölcsök mellett- egy-két új ötlettel térek haza. Így történt ez a legutóbb is, amikor az idei első zöldborsó vásárlásakor a néni megosztotta velem, ő hogyan készíti mindig az év első borsólevesét: nem dobja el a kifejtett borsó héját, hanem alaposan átmossa, majd megfőzi, és ebben a lében készíti a levest, így sokkal intenzívebb a borsóíz, és nem utolsósorban, mindent felhasználtunk. És milyen igaz, kár volna veszni hagyni a zsenge borsóhéjakat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek