r
Nosalty Logó

Házi sós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi sós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 417 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3325 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 263 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 417 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9062 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    907 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    6137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 3325 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejből elveszünk 1,5 dl-t és a cukorral együtt meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. Ha felfutott, a liszttel, a sóval, a tejporral, az olvasztott margarinnal (ami ne legyen 42°C-nál melegebb!) és a tej többi részével összekeverjük, s addig dagasztjuk, míg a tészta el nem válik a táltól. Ezután egy órát kelesztjük letakarva, jó meleg helyen. (Kelesztőtálba is tehetjük, úgy gyorsabb a művelet.)
  3. Ha megkelt a tészta, 2 db 0,4 cm vastagságú, 14 cm széles és 40 cm hosszú lapot nyújtunk, s egyenként 7-8 db, háromszög alakú cikkre vágjuk.
  4. A háromszögeket a szélesebbik végénél feltekerjük (talpukat görgetjük a csúcsuk felé), vízzel lekenjük és a tetejükre sót, lenmagot, efféléket szórhatunk (nálunk a Család erre nem vevő, azért nem látszanak a képen).
  5. A tepsibe elvileg zsírpapírt rakunk, de nekem arra régen mindig odaragadtak a kiflikék, ezért inkább ki szoktam zsírozni a tepsi alját.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 16-17 percig (sütője válogatja) sütjük őket, én alsó-felső sütéssel szoktam.
  7. Kicsit várunk, hogy hűljenek valamicskét, és már lehet is enni.
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 32773
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 27.

Ajánló

Nem csak kifliket, zsemléket is lehet készíteni ebből a tésztából, csak akkor vastagabbra kell nyújtani (kb. 3 cm), és úgy 5 perccel továbbsütni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a friss péksüteményeket! Ez pedig hamar megvan és tuti, hogy nincsenek benne káros anyagok. Nagy családi kedvenc. Még másnap is finom! Harmadnap már biztos nem az igazi, de nálunk nem is tart ki addig. :-) Általában dupla mennyiséget készítek, bepakolom a mélyhűtőbe, így, ha kiflire vágyunk, csak kikapjuk onnan a szükséges mennyiséget, s pár perc alatt kiolvasztjuk a mikróban. Így bármikor rendelkezésre áll friss pékáru itthon is. A receptben megadott mennyiségből kb. 16 db készül. Forrás: Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények - Krémesek, piskóták, kelt tészták c. könyve.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia!ha elteszek a kiflibol a melyhutobe mennyi ido kell hogy kiolvadjon a mikroban?ezenkivul nekem sajna szetnyiltak a kiflijeim,szerinted mi az oka?talan tul vastag volt a tesztam?elore is koszonom!nagyon finomak a kiflik kulonben!!

Törölt felhasználó

Szia! El?ször is gratulálok hozzá, örülök, hogy finomak lettek. :-) Ahhoz, hogy ne nyíljanak szét a kiflik, a csücskeiket, amiket felhajtasz, el?ször is el kell jól vékonyítani, másodszor pedig jól rájuk kell nyomni (kicsit össze is csípheted, dolgozhatod a két tészta réteget). Ezt jelezhettem volna, igazad van... A másik: a mi mikrónk olyan, hogy 10 különböz? fokozaton melegít, a 10-es nálunk 700W. Én a 40-esen szoktam kiolvasztani ?ket, darabonként 1 egész percig. Úgy tapasztaltam, nem tesz jót nekik, ha a legmagasabb fokozaton olvasztom ki, mert akkor k?kemény lesz a szélük, ám még szinte jeges a közepük. Szóval csak "lájtosan". ;-) Remélem, tudtam segíteni valamennyit. Megtennéd, hogy beszámolsz a következ? sütés + kiolvasztás eredményér?l? Nagyon érdekelne! :-) Sok sikert! Üdv: Zit

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tegnap pontosan ezt a receptet készítettem el, igaz, én nem err?l az oldalról, hanem az alábbi szakácskönyb?l néztem ki a receptet: Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények - Krémesek, piskóták, kelt tészták (Gondoltam a szerz? megérdemli, hogy megemlítsük). Kedves Zit, Te is innen készítetted? Mert ha igen, akkor érdekl?döm, hogy a többi receptet is kipróbáltad-e, és ha igen, akkor mi a véleményed róluk? Szintén ilyen szuperjók, mint ez a kifli? Mert bizony valóban nagyon finom, nagyon egyszer? és nagyon gyors! :) Mindenkinek csak ajánlani tudom, jó, hogy feltetted ide! :-)

Törölt felhasználó

Kedves Tides, nagyon jó, hogy említetted: IGEN, Tóthné Pánya Marianna könyvéb?l sütöttem, és nem is értem, hogy nem tüntettem fel forrásként, hiszen mindig szoktam, minden receptemnél, a forrást (ha beazonosítható) említeni. Köszönöm az észrevételt, korrigálom!! Kérdésedre a válasz pedig: vannak köztük jó receptek is, egy-kett? viszont kész tragédia. Majd újra kézbeveszem és összeszedem Neked, ha gondolod, hogy nekem melyikekkel kapcsolatban volt sikerélményem, s melyikkel nem. Jó?

Törölt felhasználó

Kedves Zit, köszönöm el?re is, örömmel venném (persze nem sürg?s, csak ha lesz rá id?d). :) Azért érdekelne, mert a könyv nem az enyém, de annyira megtetszett, hogy legszívesebben már ma megvettem volna, de mivel a tulajdonosa még sosem sütött bel?le, és én is csak ezt az egy receptet, jó lenne a megvétel el?tt visszajelzést kapni, hogy megéri-e a pénzét? :)

Törölt felhasználó

Kedves Tides, kérlek bocsáss meg a késedelmes válaszért! Még akkor megnéztem a könyvet, csak válaszolni felejtettem el... Sajnálom. Szóval elég sok jó recept van benne, szerintem érdemes megvenni. :-)

makutyi

Én ebb?l a könyvb?l legalább a receptek felét megsütöttem, mindenki nagy örömére. Szoktam mondani, hogy ez a süt?-bibliám. Azóta már a házi ételeket is megvettem t?le.

Törölt felhasználó

Kedves makutyi! Köszi a visszajelzést a könyvr?l, id?közben én is megvettem, és nem bántam meg! :)

makutyi

Ja igen, kis fázis-késésben vagyok:-)

Törölt felhasználó

Nekem kicsit száraz lett, bár én feljavítottam kicsit a lisztett 1/5 arányban van benne bl55 a többi kukorica, rizs, hadnia, amarant. ja meg tettem bele kis répát. mivel lehetne feljavítani, h ne legyen száraz sütés után?

Törölt felhasználó

Szia! Én azt szeretném kérdezni, hogy úgy is meg lehet oldani a lefagyasztást, hogy nem sütöm meg teljesen, vagy mondjuk csak félkészre sütöm? (most azokból a félkész, otthon megsüt?s péktermékekb?l kiindulva..) Csak mert akkor biztos a friss pékáru élmény.:) el?re is köszönöm! Kriszta

Törölt felhasználó

Szia Kriszta! ?szintén szólva fogalmam sincs, én úgy még nem próbálkoztam. Üdv: Zita

Törölt felhasználó

Azért köszönöm:)

Törölt felhasználó

nincs mit :-)

Swampy

Nekem is megvan a könyv. Kb 3 hete neki is ugrottam a receptnek, csúnya bukás lett a vége. Sajnos nem volt jó a liszt, így nem kelt meg, csak szétfolyt a tészta. Els?re hatalmas csalódás volt. De vettem máshol jó lisztet, ahol tudom, hogy nem történhet ilyen, meg vettem biztonság kedvéért sikért. És újra megcsináltam. Hát mondanom se kell. Isteni. Csináltam sósat, magosat, sajtosat, meg zsemléket. Nagyon nagyon finom, és a sikért?l jó könny? is lett. Mindenkinek ajánlom. :)

Swampy

fagyasztáshoz egy tipp, ha megengeditek. én kétféleképpen szoktam kelt tésztát fagyasztani: - begyúrt tésztát, miel?tt elkezdeném keleszteni, kiadagolom, becsomagolom, lefagyasztom. (pizza tésztával rendszeresen ezt csinálom pl) - vagy a készre sütött terméket fagyasztom le, és amikor kell, kivenni a fagyasztóból és szobah?mérsékleten kiengedni. Kicsit átmelegítve a süt?ben pont olyan lesz, mint a frissen sütött.

kathleen

Kedves Zit, olvasom, hogy szíveden viseled az egészséges ételek készítését a családnak. Javaslom, hogy a mikrózást is felejtsd el akkor, én már évek óta nem használom, és nem is hiányzik. Köszönöm a szuper receptet, mindenképpen kipróbálom!Üdv, Kata

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.