r
Nosalty Logó

Házi pudingkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Házi pudingkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Összesen 848 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Összesen 6784 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Összesen 293 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 848 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    307.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3016.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    930.7 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2885 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2727 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1893 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 6784 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojásokat a cukorral, a vajjal, a mézzel, csipet sóval gőz felett felolvasztjuk.
  2. Hozzáöntjük a szódabikarbónával elkevert liszthez, és tésztát gyúrunk belőle.
  3. 3 lapot sütünk közepes méretű tepsi hátsó oldalán.

Hozzávalók a krémhez

  1. A pudingporokat 4-4 dl tejben külön megfőzzük. Hagyjuk kihűlni. 10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral egyik krémhez kikeverünk, majd evőkanalanként hozzáadjuk az egyik pudingot. Alaposan elkeverjük. A másik krémet ugyanígy készítjük el.
  2. A krémekkel megtöltjük a lapokat.

Hozzávalók a mázhoz

  1. A porcukrot elkeverjük a kakaóporral. Evőkanalanként annyi forró vizet adunk hozzá, hogy sűrű massza legyen.
  2. Ezután gőz felett megmelegítjük, amíg a cukor felolvad, nem forraljuk, majd levéve a gőzről, hozzáadjuk a vajat. Azonnal a süteményre öntjük, késsel elsimítjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 9 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 7562
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi pudingkocka
Nyuszikutya 51 recept

Szeretjük a pudingkockát, most kipróbáltam pudingos krémmel.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a mázhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek