r
Nosalty Logó

Házi ketchup Anett konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szűcs Anett
Házi ketchup Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Paradicsomok sütése

Ízesítés és turmixolás

Összesen 79 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Paradicsomok sütése

Ízesítés és turmixolás

Összesen 312 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Paradicsomok sütése

Ízesítés és turmixolás

Összesen 21 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    1684 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9649 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 79 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2329.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1417.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1515 micro
  • β-karotin
    6735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38595 micro
  • Lut-zea
    1845 micro
Összesen 312 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2548 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 21 Kcal

Hozzávalók

Paradicsomok sütése

Ízesítés és turmixolás

Elkészítés

Paradicsomok sütése

  1. A paradicsomokat megmossuk, tepsibe helyezzük, és 180°C fokon kb. 1 óra hosszat sütjük, a lényeg, hogy a paradicsom "megrogyjon".
  2. Sütés után alufóliával letakarva langyosra hagyjuk hűlni.
  3. A paradicsomokat a héjától és csumájától megszabadítjuk. Nem kell tőle félni, a paradicsom belső könnyen kifordul a héjából.
  4. A paradicsomhúst egy mélyebb tálba tesszük. Lehetőleg, ami vizet ereszt, ne öntsük utána.

Ízesítés és turmixolás

  1. A fűszereket hozzáadjuk, és turmixoljuk. Ízlés szerint még lehet tovább ízesíteni.
  2. Egy sűrű szűrőn kanál segítségével a masszát átdörzsöljük, így megszabadulunk az apróbb magoktól is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3806
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.

Ajánló

Fogyaszthatjuk húsokhoz mártásként, meg mindenhez, amihez imádjuk a ketchupot! Hűtőben tároljuk :)

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Szűcs Anett 3 recept

Mivel mi is szeretjük a ketchupot, szerettük volna a háztáji paradicsomunkat hasznosan felhasználni. Innen jött hát az ötlet, miért ne készíthetnénk mi magunk is egészséges, igazi ketchupot. Kerestünk, és kipróbáltunk több receptet is, de egyik sem volt tökéletes. Így született meg a mi konyhánkban a recept, ami megfelel az elvárásainknak, mint ízben, mint állagban. :)

Hozzávalók

Paradicsomok sütése

Ízesítés és turmixolás

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek