r
Nosalty Logó

Házi fekete sör

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Norbi06
Házi fekete sör
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 2% Zsír

20 l sörhöz

Összesen 1198 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 2% Zsír

20 l sörhöz

Összesen 14351 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 2% Zsír

20 l sörhöz

Összesen 342 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 1198 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    439.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19657 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    1565 mg
  • Kálcium
    1331 mg
  • Vas
    111 mg
  • Magnézium
    3989 mg
  • Foszfor
    12348 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3096.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    422 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    264 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    1572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6640 micro
Összesen 14351 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

20 l sörhöz

Elkészítés

20 l sörhöz

  1. A magokat, pelyheket megroppantjuk,és 12 literfix 67 fokos vízben tartjuk 1,5 óráig.
  2. A hőmérsékletet megemeljük 78 fokra, majd leszűrjük a gabonát.
  3. A gabonaágyon áttöltünk még 18 liter 78 fokos vizet.
  4. Az összegyűlt kb. 25 liter folyadékot felforraljuk, beledobjuk a komlót,és 60 percig lobogva főzzük.
  5. Utána gyorsan lehűtjük 25 fokra, majd hozzáadjuk az élesztőt steril körülmények között. Lefedjük légmentesen.
  6. 10 nap után átfejthetjük a leerjedt sört palackokba, hordókba,2-4 hetet érni hagyjuk, és behűtve fogyasszuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12538
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 13.

Ajánló

Figyelem! A házi sörfőzés Magyarországon 2012. január óta legális, de az adóhatóság felé kötelesek vagyunk bejelenteni. (A leírás csak egy gyors útmutató, tényleges, használható elmélet több oldalon, illetve könyvben elérhető, akit érdekel, annak kommentben leírom a címeket.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Azért rakom fel ezt a receptet ide, hogy népszerűsítsem a házi sörkészítést az itteni körökben is, mivel a magyar sörkultúra és sörgasztonómia napjainkban éledezik újra hamvaiból. Szeretném, ha tudnák az emberek, hogy nem csak a tükrös, szinte hab nélküli, jellegtelen, vízízű nyári tömeglágerek léteznek, hanem rendkívül sok sörkülönlegesség is, melyek mind fogyasztásra, mind a sörrel való főzéshez is sokkal jobban alkalmasak: a házi sörben nincs adalékanyag, nincs kén, aroma, kivonatok, laktóz, viszont ízletesek, dús a habjuk, természetesek, és évekig elállnak pasztőrözés nélkül is. Hajrá, mindenki főzzön sört!

Hozzávalók

20 l sörhöz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek