r
Nosalty Logó

Hamis marcipános kakaószelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis marcipános kakaószelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A hamis marcipánhoz

A tetejére

Összesen 1164 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A hamis marcipánhoz

A tetejére

Összesen 4655 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A hamis marcipánhoz

A tetejére

Összesen 325 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1164 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    325 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4473.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1267 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2257 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1716 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 4655 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hamis marcipánhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a kakaóporral elvegyített lisztet, végül a kefirt.
  2. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  4. Közben a hamis marcipánhoz megmelegítjük a tejet, belekeverjük a cukrot és a búzadarát. Sűrű tejbegrízt főzünk, ízesítjük az aromával, és amikor kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint, és a tésztára kenjük.
  5. A csokoládét megolvasztjuk, az olajjal elkeverjük, és a sütemény tetejére simítjuk.
  6. Gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel, és hűtőbe tesszük. Tálalás előtt éles késsel kockákra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 18860
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Ajánló

Annyira finom, hogy bármikor.:)  Aki szereti a marcipánt, annak kötelező elkészíteni.:)

Receptkategóriák

Karácsonyra a barátnőmtől kaptam egy süteményes könyvecskét, és abból készítettem el...

Hozzávalók

A tésztához

A hamis marcipánhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek