r
Nosalty Logó

Hamis csörögefánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis csörögefánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 44% Zsír

Tészta elkészítése

Kelesztés és sütés

Összesen 542 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 44% Zsír

Tészta elkészítése

Kelesztés és sütés

Összesen 3252 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 44% Zsír

Tészta elkészítése

Kelesztés és sütés

Összesen 243 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 542 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    248.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 3252 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Kelesztés és sütés

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A tejet kézmelegre langyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt a cukrokat és pár csipet lisztet. Elkeverjük, és 10-15 percre félretesszük: felfuttatjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk a liszthez a tojássárgájával, a sóval és az élesztős tejjel együtt. Kézzel 5-10 perc munkával szépen összedolgozzuk, akkor jó, ha a végén semmi tészta nem marad a kezünkön. Ha túl nyúlós-lágy a tészta, lisztet kell kis adagokban hozzáadni; míg ha túl kemény, akkor kevés langyos vízzel javíthatunk rajta.

Kelesztés és sütés

  1. Megfelelően nagy edényben konyharuhával lefedve kétszeres méretűre kelesztjük: ez egy hűvös konyhában 80-100 perc, a lakás legmelegebb pontján 50-70 perc, sütőben 30-35 fokon (1-3 percre be, majd kikapcsolva) 30-45 perc. A sütővel vigyázni kell, mert ~50 fokon már száradni kezd a tésztánk, és más folyamatok indulnak el benne, mint szeretnénk.
  2. Ennél a sütésnél a megkelt tésztát két egyenlő részre osztottam, s egyik feléből klasszikus farsangi fánkokat szaggattam, a másik feléből csörögefánk formákat hajtogattam: A klasszikus fánkhoz a tésztát ~1ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval formázzuk. A csöröge formákhoz a tésztát fél ujjnyi vékonyra nyújtjuk, és ~4*7cm téglalapokra vágjuk. A téglalapok közepét átlósan bevágjuk, és ebbe lyukba visszahajtjuk a tészta egyik sarkát.
  3. Mindkét fánkfélét letakarva félretesszük további 10-20 percre kelni, ezalatt egy edénybe legalább 2 ujjnyi olajat hevítünk.
  4. A fánkokat mindkét felét a forró olajban 1-1 perc (vagy kevesebb!) alatt aranybarnára sütjük, ha elég forró az olaj, tényleg egyetlen perc alatt kész! Lecsepegtetjük, és papírtörlőre tesszük, majd porcukorral meghintjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6185
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.

Ajánló

Híg, tunkolni való sárgabaracklekvárral tálalom, de a szilva, az áfonya és a szeder is remekül illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamis, mert nem a valódi csörögefánk tésztájából készül (tejföllel és élesztő nélkül), csak a formája lesz olyan, mint a csörögefánké. Ennél a sütésnél a tésztát kétfelé vettem, s a másik feléből sima kerek fánkokat sütöttem. Így összesen 2x 6-10db fánk készíthető a recept alapján.

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Kelesztés és sütés

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek