r
Nosalty Logó

Hamburger buci 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Hamburger buci 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1082 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4331 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 304 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1082 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7354.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    4936 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1044 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 4331 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk egy kevés cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A liszthez adjuk a burgonyapelyhet, a sót, a maradék cukrot és elmorzsoljuk benne a vajat.
  3. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a felfutott élesztős tejet, majd alaposan átgyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kell kapjunk.
  4. A megdolgozott tésztát kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk és 7-8 adagra szétosztjuk.
  5. Ezeket a gombócokat zsemleformájúra alakítjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük.
  6. Hagyjuk ismét a duplájára kelni és mielőtt az előmelegített sütőbe tennénk megkenjük a tetejüket a kissé felvert tojással és megszórjuk a szezámaggal. (Ez nem feltétlenül szükséges, ízlés dolga.)
  7. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  8. Amikor kivesszük, még melegen hideg, enyhén sós vízzel átkenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7841
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

A kelt tésztáknál, amihez vajat is adunk nagyon figyelni kell a megfelelő hőmérsékletre. Mivel a tejet előmelegítjük az élesztő kelesztéséhez, ezért a vaj kissé megolvad. Vigyázzunk, hogy ez ne tévesszen meg bennünket és ne adagoljuk túl a lisztet. Kb. 10 perc gyúrás után lehet megítélni, hogy elég jó-e a tészta, ekkorra már kezdenie kell elválnia tésztának a tál falától. Amennyiben ez nem történik meg, csak akkor adagoljunk hozzá még egy kevés lisztet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kelt tésztákat és nem csak enni, de elkészíteni is. Mivel a "bolti" hambi nem annyira szimpatikus, ezért nekiálltam saját magam elkészíteni. Nagyon ízletes és nem csak hamburgerhez jó. Kevesebb cukorral sima zsemleként is szuper.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek