Nosalty Logó

Hal sörbundában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
pussycat
Hal sörbundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A halhoz

A sörbundához

Összesen 783 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A halhoz

A sörbundához

Összesen 4689 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A halhoz

A sörbundához

Összesen 283 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 783 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    299.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5747.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    3426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 4689 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A sörbundához

Elkészítés

A halhoz

  1. A halat enyhén besózzuk, a bunda összes hozzávalóit a hűtőbe tesszük, hogy minden nagyon hideg legyen.
  2. Amikor már minden hideg, csomómentesre keverjük. Kicsit sűrűbbnek kell lenni, mint a palacsintatészta. Ha az egy üveg sör nem elég, folytathatjuk hideg szódával is.
  3. Közben felmelegítjük az olajat, és ha jó forró, először a halakat a keményítőbe forgatjuk (ezazért kell, hogy a bunda ne váljon le sütés közben, plusz ropogós lesz), majd megmártjuk a sörtésztában, és óvatosan beleeresztjük a forró olajba. Először az egyik végénél fogva az olajba egy kicsit meghimbáljuk, és utána eresztjük teljesen bele. Így nem ragad le az aljára (vagy a kosárra, ha olajsütőben sütjük).
  4. Világos aranyszínűre sütjük.
  5. Papírtörlőre szedjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 61316
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

pussycat 150 recept

Nagyon szeretem a fish' n chips-et. A férjem pedig nem szeret étteremben vagy gyorsétkezdékben enni, így gondoltam, hogy otthon fogom előállítani az éttermi minőséget. Felkutattam a nekem legjobbnak látszó receptet az interneten, és mondhatom, hogy meglepődtem, mert nem számítottam ekkora sikerre. Még a halnak az ízét is megváltoztatta, olyan szempontból, hogy a férjem azt hitte, hogy valami drága halat vettem hozzá. Mivel a pangasius nem egy túl ízes hal (persze nem is drága), így nagyon finom lett. Én tepsiben sült krumplit készítettem hozzá, de legközelebb az igazi chips-el is megpróbálkozok, annak is meg van a fortélya, hogy mitől lesz belül puha, kívül pedig ropogós. Nekem mindig elpuhul pár perc után, ahogy az olajból kiveszem. Már kikutattam, hogy mi az oka, de most egyenlőre elég volt egy dolgot tökéletesíteni.  Házilag készített majonézből kevertem ki a tartármártást hozzá.

Hozzászólások

M.Era

Nagyon tetszik a recept, van itthon harcsafilém biztos kipróbálom a héten. Köszi a receptet, további jó f?zést és szép napot :) Era

pussycat

Nagyon szivesen, neked is jo fozicskelest es kellemes hetveget:) Pussycat

Csiki Piroska

Már rég készülök kipróbálni a sörös bundát, de most meg is teszem, mert nagyon szépek a halacskáid. tényleg aranyszín?ek. Piroska

pussycat

Szia Piroska! En is ugy voltam mint te, hogy sokaig keszultem ra, aztan egyszer, valamikor tavaly megprobaltam es kudarcot vallottam a bundaval, mert leragadt az olajsutonek a kosaraba. Ugy el vette a kedvemet, hogy mostanaig nem mertem nekifogni. Nemregen a TV-ben lattam, hogy eloszor meg kell lobalni a forro olajban amig egy picit megkapja es aztan el lehet engedni akkor mar nem ragad le. Tulajdonkeppen ez a legfobb titka. Puszi: Veronika

Incy

A recept jó, én is így csináltam, de soha többé pangasius ...... a legförtelmesebb halféleség a világon!!!

csuricsibe78

Akkor az valami rosszabb minösegu lehetett,a pangasius az egyik legizletesebb hal es nem utolso sorban legegeszsegesebb.En imadom es ki is probalom ezt a receptet. :)

AgnesEm

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy mirelit halból is lehet-e csinálni? el?tte olvasszam fel teljesen? Ági

pussycat

Szia Agi! Termeszetesen lehet mirelit halbol is kesziteni, en mindig abbol sutom, meg ha friss halszeleteket vasarolok, en akkor is hazaviszem es beteszem a melyhutobe, mert nem biztos, hogy aznap halat sutok. Ugy hogy ha szukseged van ra, vedd ki, olvasszad ki, (en 24 oraval elobb kiveszem es a normal hutobe teszem). Ha kiolvadt teljesen, akkor papirtorlovel leitatom a nedvesseget rola mielott keszitem. Sok sikert hozza, udv. Veronika

Törölt felhasználó

Remélem tudjátok azt, hogy a pangasius nev? förmedvényt hol és hogyan nevelik?! ?

Törölt felhasználó

Remélem, a hat személy nem csapja el a hasát a hetven deka hallal... Két jó étvágyú ember egy ültében felfalja, s?t... Karácsonykor másfél - két kiló tonhalat szoktunk kirántani négy személyre, persze, egy-két szeletecske marad másnap reggelre.

Törölt felhasználó

Megcsináltam, és isteni lett! Párom is el van t?le ájulva. Soha nem sikerül normálisan elkészítenem a halat, mindig van valami, ami hibádzik, de ez most tökéletes lett :) Annyival kiegészítettem, hogy miután kivettem az olajból, megszórtam fokhagyma granulátummal. Köszi a receptet :)

pussycat

Nagyon szivesen, es orulok a sikerelmenyednek! En ugyan igy voltam amig ezt a receptet el nem keszitettem. Addig nekem sem sikerult a bundazott hal soha. Egyszer meg ugy meg is jartam, hogy az olaj suto racsara ragadt a teszta ahogy bele tettem a halat. Azt aztan lekeparni rola nem kis munka volt. Ezert egy videon ugy lattam, hogy mielott beledobjuk, egy kicsit meglobaljuk a forro olajban es ugy eresszuk bele amikor mar megkapta a bundat egy kicsit. Nekem ez volt a legnagyobb trukk az egesz halsutesben:) Tovabbi jo sutest-fozest:)

Harcos Tibi

Egyszer vettem pangasiust, elég is volt bel?le...inkább veszem a hekket. Többe kerül, de sokkal finomabb. Paprikás liszttel szoktam kisütni, de megpróbálom ezt a sörbundát is.

Hozzávalók

A halhoz

A sörbundához

Címlapról ajánljuk

További cikkek