r
Nosalty Logó

Hajdinás fasírozott

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Hajdinás fasírozott
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 594 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2372 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 594 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4601.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1551 mg
  • Nátrium
    1703 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 2372 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hajdinát 2 bögre vízbe áztatjuk, majd sós vízben megfőzzük.
  2. Hagymát megfonnyasztjuk zsíron, kihűlve minden hozzávalóval összekeverjük. Pihentetjük, hogy a magok megduzzadjanak, és a zabpehely is megpuhuljon.
  3. Szükség esetén zsemlemorzsával sűríthető, ha hígnak tűnik a massza állaga.
  4. Fasírozottat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsírban kisütjük.
  5. Salátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12289
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Csirkemájjal is elkészíthető, ez menet közben jutott az eszembe, mert ma resztelt májat készítettem ebédre, és ehhez gondoltam köretként a hajdinát. Majd legközelebb csirkemájas lesz. A májpástétom kihagyható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek