r
Nosalty Logó

Hagymás ropogós sült csirkecomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
L.Sanchez
Hagymás ropogós sült csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 399 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 798 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 399 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2361.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 798 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként alaposan megmossuk a combokat. Egy hegyes késsel pár helyen beszurkáljuk (hogy a fűszerek jól átjárják, illetve így könnyebben is át tud sülni). Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd félretesszük, amíg elkészítjük a pácot.
  2. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel. Fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymagerezdeket és a kis darabokra vágott vöröshagymát is. Ezeket is hozzáadjuk a fűszeres olajhoz, és jól elkeverjük. (Aki szereti a csípőset, keverhet hozzá darált erős paprikát is.)
  3. A combokat mindkét oldalukon bekenjük a fűszeres-hagymás olajjal, hogy mindenhova jusson. Mikor ezzel megvagyunk, egyesével alufóliába tekerjük őket minél szorosabban, és tepsibe rakjuk őket.
  4. Közepes hőfokon kb. 30-45 percet sütjük őket, majd lehajtjuk róluk a fóliát, hogy szépen megpiruljanak. Közben a saját levükkel, vagy ha maradt még a pácból, 2-3 alkalommal meglocsoljuk őket, hogy szép színük legyen. Kb. 15 percig kell így sütni, és el is készültek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9964
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 07.

Ajánló

Rengetegféle körettel tálalhatjuk. Én majonézes burgonyasalátával készítettem, de a rizs, hasábburgonya, krumplipüré, de akár még a friss kenyér is jól passzol hozzá! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
L.Sanchez 3 recept

A hagyományos sült csirkecomb kicsit átfogalmazva. Mindenki fűszerezheti a saját ízlése szerint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek