r
Nosalty Logó

Habos meggyes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eleison
Habos meggyes 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 642 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3849 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 182 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1173 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 642 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5561.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1330 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    1606 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.4 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    7036 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2132 micro
Összesen 3849 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, majd a többi hozzávalót is beletesszük, és összegyúrjuk a tésztát.
  2. Kinyújtjuk a tepsibe, majd megszúrkáljuk az alját.
  3. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, majd a kimagozott meggyet rászórjuk egyenletesen.
  4. Betesszük az előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük.
  5. Közben jó keményre felverjük a tojásfehérjét a cukorral.
  6. Kivesszük a sütőből a tésztát, rákenjük a tojáshabot, és nagyjából 10-15 percig sütjük még.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 406
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 136
  • Össznézettség: 84213
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Eleison 5 recept

A nagyapám nővére sütötte ezt a habos meggyest, amikor még nagyon kicsi voltam, de a recept nem maradt meg. A munkatársam anyósa viszont a múltkori céges névnapozásra ezt sütötte meg, én pedig azonnal elkértem a receptet, és alig vártam a meggyszezont. A tojásfehérjét eredetileg 60 dkg cukorral csinálta, de én azt nagyon sokaltam, azért vettem le kevesebbre a mennyiséget. Illetve Ő gőz felett verte fel a tojásfehérjét, én nem bonyolítottam túl, de így is nagyon jó lett.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek