r
Nosalty Logó

Habos-diós almás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Habos-diós almás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 495 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5925 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 254 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 495 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    335.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3434.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.6 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1436 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1325 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 5925 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Meghámozzuk az almát, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A margarint, a reszelt citromhéját, a tejfölt, a tojássárgáját és a porcukrot összekavarjuk. Közben a liszttel összekeverjük a szódabikarbónát, és a masszához adjuk.
  3. A kész tésztát a tepsibe egyenletesen szétnyomkodjuk, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a szeletelt almát, megszórjuk a fahéjjal.
  4. A tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a darált dió és a porcukor keverékét, és az almára kenjük.
  5. Előmelegített sütőben sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 37x23x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6503
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon-nagyon finom almás süti! Próbáld ki! Tanács: Ne melegen szeleteld, mert akkor még az alma nedvesebb, ez később felszívódik.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek