r
Nosalty Logó

Habcsók süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
marcipann
Habcsók süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1167 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 329 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 145 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1167 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 329 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A robotgéppel kemény habbá verjük a hideg tojásfehérjéket a sóval. Apránként beleszórjuk a kétféle cukrot, és addig verjük, amíg fényes masszát nem kapunk.
  2. A felét megfestjük az 1 ek forró erős kávéban feloldott instant kávéval, és a masszákat külön-külön csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és egymástól kellő távolságban kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsikbe.
  3. Előmelegített sütőben szárítjuk őket. (A légkeveréses üzemmód nem jó!)
  4. Közben a felaprított ét bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk, elkeverjük a tejszínnel és a narancs reszelt héjával, és párosával összeragasztjuk (egy fehéret és egy kávésat) a kihűlt csókokat.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10815
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
marcipann 8 recept

Karácsony körül mindig sok tojásfehérje marad a sütikből, és a madártejen valamint a Pavlova tortán túl is kell lennie valaminek, gondoltam. Először csak két sima habcsókot ragasztottam össze csokikrémmel, később továbbfejlesztettem. Ez lett belőle. Azóta minden Karácsony körül készítek ilyet, és gyorsan elfogy, mert nagyon finom. A narancshéj különösen jót tesz neki. Az adag megjelölésénél a 8 fő akkor igaz, ha 3 darabnál nem esznek többet fejenként. Persze attól is függ, mekkora habcsókokat készítünk. Nekem általában 24 db lesz összeragasztva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek