r
Nosalty Logó

Gyuvecs 3.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsó
Gyuvecs 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 691 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2759 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1080 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    4824 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 691 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3377 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1831.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    895 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    442 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    844 micro
  • β-karotin
    4321 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    19298 micro
  • Lut-zea
    2340 micro
Összesen 2759 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    788 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot, paprikát, hagymát karikára vágjuk, a húst enyhén kiklopfoljuk.
  2. Olajjal kikent, mély tűzálló tálba lerakjuk, a következősorrendben:az összes hagyma, a paradicsomfele, a rizs fele, paprika fele, hús, paprika másikfele, rizs másik fele, paradicsom másik fele. Közben enyhén sózzuk. A sorrend fontos!
  3. Tejföllel leöntjük, befedve kb. 1 órán át sütjük, majd fedő nélkül megpirítjuk a tetejét.
  4. Tálaláskor még egy kis tejfölt teszünk rá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22x 6
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 22521
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 03.

Ajánló

Puha kenyér, hűtött ital illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyuvecs 3.
Gerzsó 20 recept

Szeretném előrebocsátani, hogy fogalmam sincs, szakmailag megállja-e a helyét ez a recept, ez az igazi, valódi gyuvecs? Ez a leírás is F. Nagy Angélától származik. Nála a muszaka padlizsánt, darált húst, fokhagymát, stb. tartalmaz, a gyuvecs pedig ez. De nagyon hasonló a ratatouille, és a piperade is. És tulajdonképen mindegyik hasonlít a mi lecsónkhoz. Mindenesetre nálunk ennnek nagy sikere van, egyik gyakran készülő nyári ételünk. Jó vendégváró, kiadós, és cseréptálban is elkészíthető. A sorrend fontos, mert "csak így puhul meg egyenletesen az étel, így nyeri el különlegesen jó ízét"- írja Angéla.

Hozzászólások

Bató Edit

Szia Gerzsó! Tudom, hogy ez isteni, mert én nagyon hasonlót szoktam sütni, csak csirkehússal. Annyi a különbség, hogy baconszalonnával kibélelem a jénait, rétegezem úgy mint Te, a tetejére néhány karfiolrózsát teszek, majd a tejfölt. Egyszer próbáld ki, szerintem nem fogsz csalódni. Köszi a receptet. Üdv:Edit.

Gerzsó

Kedves Edit, köszönöm, ki fogom próbálni, biztos nagyon finom ez a variáció is. Üdvözlet :-)

Törölt felhasználó

Szia Gerzsó!!! Igen,tudomásom szerint ez az igazi gyuvecs,sokszor el szoktam én is készíteni,nagyon finom.Úgy tudom szerb étel,és van ahol így írják:dzsuvecs-szerb lecsó. Köszi,hogy feltetted a receptet!Üdv.:Anikó

Gerzsó

Kedves soroskovacs! Örülök, hogy egyetértünk, és szívesen! :-)

platinum

Ez nem az igazi gyuvecs közesincs hozzá!

Törölt felhasználó

H?ha platinum!Ezt aztán jól megmondtad!És mi az igazi dzsuvecs?Bár engem nem érdekel,mert nekem ez az igazi...

Gerzsó

Mint írtam, F.Nagy Angéla szakácskönyvéb?l vettem a receptet, szerinte ez a gyuvecs. Ha te jobban tudod tedd föl, hogy mi is tudjuk!

Törölt felhasználó

Szeretném megkérdezni, hogy a rizst megf?zi vagy csak nyersen teszi bele a jénaiba?Köszönöm szépen.

Törölt felhasználó

Hello. Nekem is ez a receptem van meg,tökéletes!!! :D Horror paradicsom és paprika ár ellenére ez készül ma vacsorára!! Immádjuk :)

Gonoszka1

Én is szeretném megkérdezni, hogy a rizst nyersen vagy f?zve kell-e beletenni, mert ezt szeretném a hétvégére elkészíteni. A választ el?re is köszönöm. Üdvözlettel:Kinga

Gerzsó

Kedves Kinga! Mindent, a rizst is nyersen kell beletenni, minden megpuhul benne. Remélem ízleni fog. Üdv. Zsóka néni.

Gonoszka1

Kedves Zsóka néni! Köszönöm a gyors választ. A hús kivételével már mindent megvettem. A húst majd szombat reggel fogom megvenni. Remélem az enyém is ilyen jól fog kinézni. Üdvözlettel:Kinga

Filamér

Én is így csinálom, az egyetlen különbség, hogy nálam a hús darálva kerül bele, egyébként minden stimmel, a sorrend, az alkotóelemek, a f?szerek. Gyuvecs vagy sem, ez így ahogy van, nagyon finom :-)

witchvortex

Kedves Gerzsó ! Köszönöm a receptet,múlt héten sütöttem meg és imádom :) ! Én kolbásszal készítettem, ajánlom másnak is így kipróbálni.

AxXx

A recept tökéletes, én is így készítem. Megjegyzésként: A gyuvecs vagy dzsuvecs nem az étel neve, hanem a cserépedényt hívják így, amiben készül. Ett?l függetlenül, mindenkinek ez a lecsós rakottas étel ugrik be róla azonnal. A Szerbek sertéshússal, a Bosnyákok birkahússal és tejföl nélkül, a Bolgárok pedig rizs helyett burgonyával készítik. A rizst helyettesíthetjük kölessel, (esetleg fele-fele arányban keverhetjük is ) nagyon finom és kiadós étel. Fentebb kérdezték, hogy a rizst nyersen tesszük bele? - Igen, nyersen, csak alaposan meg kell mosni, és nedvesen a tálba tenni, sózni.

Törölt felhasználó

Hali! Megpróbáltam rizs helyett hajdinával. Nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?