r
Nosalty Logó

Gyümölcsös tartlette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kga
Gyümölcsös tartlette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tészta öntetéhez

A díszítéshez

Összesen 693 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tészta öntetéhez

A díszítéshez

Összesen 2769 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tészta öntetéhez

A díszítéshez

Összesen 247 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 693 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3111.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 2769 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta öntetéhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összetevőit (kivéve a vajat) alaposan turmixoljuk össze (lisztszerűnek kell lennie).
  2. Az elkészült lisztbe gyúrjuk bele a vajat, amíg tészta állagú nem lesz.
  3. Készítsünk a tésztából egy nagy golyót, és fóliába becsavarva tegyük be a hűtőbe 1/2 órára.
  4. Eközben a tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára.
  5. Gőz felett verjük tovább a tojássárgáját, közben óvatosan adjuk hozzá a tejszínt.
  6. Addig keverjük habverővel, amíg krémes állagú nem lesz.
  7. A tésztát vegyük ki, és 8 kisebb golyót készítsünk belőle.
  8. A golyókkal béleljük ki a tortácska formákat (1/2 cm vastagságú legyen nagyjából).
  9. 180 C fokra melegített sütőbe süssük a tésztákat 8 percig.
  10. Vegyük ki a tésztát, és 2 ek szószt merjünk a közepébe.
  11. Süssük még 3-4 percig (amíg a szósz nem kezd el karamellizálódni).
  12. Az elkészült tortácskákat vegyük ki a sütőből, és várjuk meg, míg teljesen kihűlnek.
  13. Óvatosan vegyük ki a sütőformából a tésztákat, és helyezzük sima felületre.
  14. A zselatint olvasszuk fel2 evőkanál víz és a 1/2 citrom levében.
  15. A tetejét díszítsük szeletelt gyümölcsökkel, és kenjük meg a kihűlt, de mégnem dermedt zselatinnal.
  16. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a zselatin megszilárduljon.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8545
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 17.

Ajánló

Kiváló desszert egy könnyű ebéd után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párizsban mindig megcsodáltam a cukrászdák kirakatában sorakozó gyümölcsös tartlette -ket. Az eperszezon szinte kiabál azért, hogy egy ilyen kis süteményt díszítsek fel a friss gyümölcsökkel. Egy kis böngészést követően, egy francia hölgy weboldalán megtaláltam az eredeti tésztareceptet, amelyet én fenyőmaggal és kesudióval bolondítottam meg.  Ügyeljünk rá, hogy a tésztát óvatosan vegyük ki, mert könnyen törik.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta öntetéhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek