r
Nosalty Logó

Gyümölcskocka Trarita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Gyümölcskocka Trarita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 1180 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 4726 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 194 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1180 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4659 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1520 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.2 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 4726 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a pudingot a fél liter tejből és 5 evőkanál cukorból, félre tesszük.
  2. Elkészítjük a tésztát: 4 tojásfehérjéből habot készítünk, félre tesszük. 4 tojássárgáját, 16,5 dkg cukrot és a meleg vizet habosra keverjük.
  3. Beletesszük a lisztet, amibe előzőleg elkevertük a kakaóport és sütőport, majd óvatosan hozzákeverjük a habot.
  4. Tepsibe öntjük, és megsütjük (magas falú tepsit használjunk!).
  5. Felverjük a tejszínt habnak, hozzáadjuk a pudingot és a fél cs zselatint, amit fél deci vízben elkevertünk, langyosítottunk.
  6. A kihűlt tésztát visszatesszük a tepsibe, amibe sütöttük, majd ráöntjük a krémet, és egy órára hűtőbe tesszük.
  7. A krémet megrakjuk ízlés szerinti gyümölccsel.
  8. Elkészítjük a gyümölcskocsonyát, majd a gyümölcsre öntjük, és hűtőbe rakjuk. Ha megszilárdult, jól lehűlt a sütink, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 42997
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcskocka Trarita konyhájából
TraRita 118 recept

Nagy kedvenc nálunk a gyümölcs kocka. Imádjuk! :D Én vegyes erdei gyümölcsből szoktam készíteni és hozzá illő erdei gyümölcs ízű gyümölcskocsonyát használok. A fagyos gyümölcsre teszem a kocsonyát, mert gyorsabban megköt! Először csak egy keveset, hogy ellepje a gyümit, egy kicsit megnyomkodom egy pohár aljával, majd ráöntöm a többi kocsonyát. Azért is használom ezt a fajtáját a gyümölcskocsonyának, mert gyorsan szilárdul, nem kell vele sokat babrálni :) Nyáron istenien üdítő süti, de bármely időszakban megállja a helyét. :) Viszonylag egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem édes desszert. Vigyázat!!! Nagyon gyorsan elfogy. :D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek