r
Nosalty Logó

Zöldséges gyoza japán uborkasalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Zöldséges gyoza japán uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyoza

Uborkasaláta

Összesen 406 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyoza

Uborkasaláta

Összesen 1626 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyoza

Uborkasaláta

Összesen 114 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 406 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5483.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    4228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1626 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 114 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Gyoza

Uborkasaláta

Elkészítés

Gyoza

  1. Olajozzuk be a serpenyőt.
  2. Helyezzük bele a gyozákat a serpenyőbe, és pirítsuk mérsékelt lángon 3-4 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.
  3. Töltsünk egy kis vizet a serpenyőbe, és lefedve gőzöljük őket még 4 percig.
  4. Frissen, melegen tálaljuk kevés korianderrel vagy újhagymával megszórva.

Uborkasaláta

  1. A páchoz: a szójaszószt jól elkeverjük a rizsecettel, barna cukorral, chilivel, szezámolajjal, reszelt gyömbérrel és fokhagymával.
  2. Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk, és közepesen vékony szeletekre vágjuk.
  3. Az uborkát egy tálba halmozzuk, nyakon öntjük dresszinggel, és megszórjuk pirított, darált földimogyoróval és szezámmaggal. Jó alaposan összefogatjuk, majd mehet a hűtőbe fél órára vagy akár egy egész éjszakára.
  4. Tálaláskor megszórhatjuk még korianderrel vagy újhagymával.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1285
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 28.

Ajánló

A gyozákat kedvünk szerint készíthetjük: süthetjük, főzhetjük vagy tehetjük a kedvenc levesünkbe, mártogathatjuk szószba, de falatozhatjuk magában is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyoza apró japán tésztagombóc, mely lehet nagy, kicsi, kerek vagy hosszúkás, különböző finom töltelékekkel megtöltve. Zöldséges vagy húsos? Nem számít mert, az utolsó szemig el fog fogyni. A gyoza tésztája rendkívül vékony, lédús tölteléket rejt a közepe, és nem tartalmaz sem aromát, sem ízfokozót. Nyolc különböző módon tudjuk elkészíteni. Mi most egy zöldséges verziót választottunk roppanós-friss japán uborkasalátával.

Hozzávalók

Gyoza

Uborkasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek