r
Nosalty Logó

Gyömbéres-szegfűszeges almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Gyömbéres-szegfűszeges almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 812 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 3247 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 219 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 812 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2715.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 3247 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

  • 1.5 dl habtejszín (felvert, vaníliás vagy vanília fagylalt)

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat. Egy almát felkockázunk, a többit lereszeljük, és jól kinyomkodjuk a levét, majd pár csepp citromlét csepegtetünk rá.
  2. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukorral és a fűszerekkel együtt az almához, majd jól átforgatjuk.
  3. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
  4. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük. A tésztából egy maréknyit félreteszünk, ebből lesz a rács a tetején, a maradékot pedig két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)
  5. Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
  6. A tölteléket belesimítjuk a tésztával kibélelt piteformába.
  7. A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk (érdemes ezt is két folpack közt), és egyenlő vastagságú csíkokra vágjuk.
  8. A tésztacsíkokat egymásra merőlegesen felváltva a pite tetejére rakjuk, egy-egy párhuzamos csíkot kb. 2 cm távolságra egymástól. A csíkok végeit a pite szélével összenyomkodjuk.
  9. Ezután a pitét megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és készre sütjük.
  10. Vaníliás tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8232
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Ajánló

Vaníliás tejszínnel az igazi. ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon egy kis darab gyömbér és néhány alma, így jött az ötlet az almás pitéhez, amihez a jól bevált citromos pitetésztát készítettem. Így együtt a friss gyömbérrel és a citrommal nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek, aki már megunta a sima fahéjas változatot.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek