r
Nosalty Logó

Gumisüti Edi's konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gumisüti Edi's konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

1 réteg

2 réteg

3 réteg

4 réteg

Összesen 820 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

1 réteg

2 réteg

3 réteg

4 réteg

Összesen 3279 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

1 réteg

2 réteg

3 réteg

4 réteg

Összesen 165 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 820 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    115.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.4 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1009 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 3279 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

1 réteg

2 réteg

3 réteg

4 réteg

Elkészítés

1 réteg

  1. Első réteg: 1,5 dl hideg vizet belemérünk egy lábasba, és beleöntünk 2,5 evőkanál zselatint. Ezt félretesszük, amíg a többi hozzávalót előkészítjük, hogy addig magába szívja a vizet (nem kell ekkor még melegíteni a zselatint).
  2. 3 tojást szétválasztunk 2 edénybe. A sárgáját 4 evőkanál porcukorral habosra keverjük (kézi mixerrel), a fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Ha már nem csúszik ki a tálból a hab, hozzáöntünk 1 evőkanál porcukrot, és ezzel is elkeverjük.
  3. Az előkészített zselatint feltesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetve felforraljuk. Mikor elkezd forrni, egyből le kell venni a tűzről, nem szabad tovább főzni. Még melegen a tojássárgájás cukorhoz öntjük, de közben folyamatosan keverni kell, hogy ne főjön meg a tojás. Ezután hozzátesszük a fehérjehabot, és óvatosan összekeverjük őket.
  4. Egy egyenes falú (üveg) edénybe, tepsibe, formába, bármibe egyenletesen elsimítjuk, és betesszük a fagyasztóba, amíg elkészítjük a következő réteget. (Ha nincs hely a fagyasztóban, akkor a hűtőbe is lehet, csak akkor kicsit több ideig kell hűteni.)
  5. Második réteg: Ugyanúgy készítjük, ahogy az első réteget, annyi különbséggel, hogy mikor keverjük a tojássárgáját a cukorral, teszünk bele 1,5 evőkanál kakaóport is. Mikor már nem folyik a sárga réteg, óvatosan ráöntjük a kakaós masszát, és egyenletes elsimítjuk ezt is. Vissza a hűtőbe/fagyasztóba.
  6. Harmadik réteg: (ez már egyszerűbb). A tejfölt 7 evőkanál porcukorral elkeverjük. A zselatint ugyanúgy elkészítjük, mint a többi rétegnél, és folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejfölhöz. Ezt ráöntjük a kakaós rétegre, mehet vissza a hűvösre.
  7. Negyedik réteg: A zselatint elkészítjük, ahogy az előző rétegeknél. Ha felforrt, hozzáöntünk 4 dl málnaszörpöt, összekeverjük, és ráöntjük a tejfölös rétegre.
  8. Csak arra kell figyelni, hogy mindegyik réteg rendesen megkössön, mielőtt ráöntjük a következőt. Ha megnyomkodjuk az ujjunkkal, és nem folyik már, önthetjük rá nyugodtan.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 112538
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy láttam, sok embernek meggyűlt a baja ezzel a sütivel, ezért úgy gondoltam, leírom részletesen, hogy érdemes elkészíteni, hogy biztosan gumisüti legyen, és ne kiskanállal kelljen megenni. :)

Hozzávalók

1 réteg

2 réteg

3 réteg

4 réteg

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek