r
Nosalty Logó

Gránátalmás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Gránátalmás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 1160 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 4634 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 228 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1160 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    252.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5426.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.4 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2063 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1474 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 4634 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Elkészítés

tésztához

  1. A liszthez tesszük a margarint, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne.
  2. Ezután következik a cukor, a tojás, a citromhéj, a só.
  3. Szép, egynemű tésztává gyúrjuk az alapanyagokat, majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.

krémhez

  1. A gránátalmákat megtisztítjuk, kiszedjük a magjait, majd félretesszük. Egy kis lábasban megolvasztjuk a margarint. Szintén félretesszük.
  2. Egy lábaskában habosra keverjük a tojások sárgáját a vaníliás cukorral és két evőkanál kristálycukorral. Ezután beleteszünk egy púpozott kanál étkezési keményítőt. Felengedjük a tejjel, majd gyenge tűzön besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A túrót egy kézi krumplinyomóval pépesre törjük. Teszünk bele két evőkanál cukrot, és egy púpozott evőkanál étkezési keményítőt. Elkeverjük. Ezután öntjük hozzá az olvasztott margarint és a langyos vaníliás krémet. Belekeverjük a gránátalmát. Egy keveset félreteszünk a tetejére.
  4. A tésztát kb. 3 mm vékonyságúra nyújtjuk. Kibéleljük vele a pite sütőformát. Ebbe öntjük a túrós krémet. Kanállal óvatosan elegyengetjük. Megszórjuk a félretett gránátalmával.
  5. Ha maradt tésztánk, abból díszeket készíthetünk a tetejére. A maradék tojásfehérjével megkenjük a díszeket.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2302
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Ajánló

A süti bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Ez a mennyiség 24 cm átmérőjű formához elég.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gránátalmás torta
Lizinka_ 588 recept

Vásárláskor észrevettem, hogy akciós a gránátalma. Vettem belőle egy-két darabot. A kisfiam azt kérte, hogy a nemrég elkészített "gránás-tortát" süssem meg vasárnapi desszertnek.

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek