r
Nosalty Logó

Görög joghurtos meggykrémes pohárdesszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Görög joghurtos meggykrémes pohárdesszert
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Joghurtos krém

Meggykrém

Összesen 416 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Joghurtos krém

Meggykrém

Összesen 1248 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Joghurtos krém

Meggykrém

Összesen 168 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 416 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    859 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1248 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

Joghurtos krém

Meggykrém

Elkészítés

Joghurtos krém

  1. A natúr joghurtba keverjük a porcukrot, jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a felvert habtejszínt.
  2. Végül a zselatinfixet keverjük hozzá.
  3. A poharak aljára teszünk a meggyes krémből, erre rákanalazunk a fehér joghurtos krémből.
  4. A meggyes krémből elsimítunk egy vékony részt, és a fehérrel tele rakjuk a poharat. Tetejét esetleg díszíthetjük kis piros színnel. Hidegre tesszük kicsit dermedni. Egészségetekre!!

Meggykrém

  1. A meggyből félreteszünk párat a díszítéshez. A többit aprítógépben pürésítjük.
  2. A cukrokkal elkeverjük. Ízesítőnek rumot, vagy rumaromát adunk hozzá. A zselatinfixet is belekeverjük.
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 368
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 06.

Ajánló

Kettő vagy három pohárral lesz ebből a mennyiségből, persze a kehely mérete is számít!!!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel a meggy adott volt, szerettem volna, valami hűsítő nyalánkságot készíteni. Ezt találtam ki végül, és a kedvesem örömmel kanalazta... :-))

Hozzávalók

Joghurtos krém

Meggykrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.