r
Nosalty Logó

Gombócos töltött kel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
helena26
Gombócos töltött kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 472 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1885 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 91 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 472 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1388.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    690 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    814 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    6677 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2459 micro
Összesen 1885 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztáról lefejtünk 5-6 levelet.
  2. A többit részét felvágjuk, egy nagyobb fazékba tesszük.
  3. Megtisztítjuk a burgonyát, megmossuk, majd ezt is kisebb kockákra vágva hozzátesszük.
  4. Felöntjük vízzel, sót adunk hozzá, köménymagot, a karikára vágott újhagymát és kicsit előfőzzük, majd az egész leveleket is belerakjuk pár percre, hogy könnyen fel tudjuk majd a töltésnél tekerni. Kivesszük pár perc múlva, és kihűtjük. Reszeljük le a paradicsomot és adjuk a kelkáposztához.
  5. Elkészítjük a hústölteléket. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. és a húshoz adjuk, a kockára vágott hagymát, tojást, sót, borsot, összedolgozzuk és a kelkáposztaleveleket megtöltjük, batyukat készítünk belőle és berakjuk a kelkáposztához főni.
  6. A zsírból és a lisztből rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, és amikor szép rózsaszínű a rántásunk, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel, és a megfőtt kelkáposztára öntjük.
  7. Egyet forr a rántással, és kész az ételünk.
  8. A végén 1 kk majorannát szórjuk a tetejére, de ezzel már nem főzzük, csak letakarjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3401
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

A férjem hozott egy dohos, piszkos kis receptes füzetet, és annyira erős szaga volt, hogy kitettem szellőzni. Aztán behoztam és belenéztem. Tetszettek a benne lévő receptek. A  kelkáposztából csak frankfurti levest készíthetek, mert a főzeléket a családom nem eszi meg, ezért nagyon örültem ennek a töltött kelkáposzta receptnek. Ma ezt készítettem, de én változtattam rajta. A zsemle helyett én rizst félig megfőztem, és ezt kevertem bele. Azonkívül a húshoz 2 kk pirospaprikát tettem, és a rántásba is. Az eredeti receptben a pirospaprika nem szerepel, nyugodtan ki lehet hagyni. A másik, amit változtattam, hogy nem levélbe töltöttem, hanem csak gombócokat a kelkáposztákra szétraktam, és így főztem meg. Hasonlóan, mint a töltött káposztát úgy készítettem, csak nem savanyúan. Még két receptem van a kelkáposztával, amit hamarosan elkészítek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek