r
Nosalty Logó

Gombával töltött csirkecomb lilakáposztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Lilla
Gombával töltött csirkecomb lilakáposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött csirkecombhoz

A páchoz

A párolt lilakáposztához

Összesen 434 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött csirkecombhoz

A páchoz

A párolt lilakáposztához

Összesen 2602 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött csirkecombhoz

A páchoz

A párolt lilakáposztához

Összesen 70 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 434 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4612 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2280 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    724 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8042 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4925 micro
Összesen 2602 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

A töltött csirkecombhoz

A páchoz

A párolt lilakáposztához

Elkészítés

A töltött csirkecombhoz

  1. A töltött csirkecomb: Szép egész csirkecombokat vásárolunk, lehetőleg olyat, aminek szép egészséges, nem szakadt bőre van, hogy könnyen tudjuk tölteni. A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, majd besózzuk. Amíg elkészítjük a tölteléket pihenni hagyjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, friss petrezselyemzölddel ízesítjük. Amikor a gomba megpuhult, turmixgépbe tesszük és épp csak annyira törjük szét, hogy durván darabos maradjon és egy kicsit krémes is legyen.
  3. Egy keverőtálba tesszük a gombát, hozzáadunk egy egész tojást és annyi zabpehellyel szórjuk meg, amennyit felvesz.
  4. Ha kész a töltelék a csirkecombokba töltjük. A csirkecomb tetejét olajban elkevert vegetából, sóból, borsból, frissen zúzott fokhagymából, pirosparikából és majorannából készült páccal kenjük le és forró sütőbe tesszük.
  5. Amíg a csirkecomb sül elkészítjük a lilakáposztát: A már előre felszeletelt és lesózott lilakáposztát fazékba rakjuk, rácsavarjuk egy citrom levét, sózzuk, borsozzuk, kevés fahéjjal pikánsabbá tesszükés saját levében megpároljuk. Kevés édesítőszerrel picit édeskésebbé tehetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5853
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet anyukámtól tanultam, bár ő a töltelékbe májat is szokott tenni, és a zabpehely helyett tejbe áztatott zsömlével készítette. Nekem nem volt itthon májam, így egy gombás verziót dobtam össze férjem névnapjára. Nagyon ízlett neki, 2× is szedett. :-) Jó étvágyat!

Hozzávalók

A töltött csirkecombhoz

A páchoz

A párolt lilakáposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek