r
Nosalty Logó

Gombás-spenótos polentatorta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Gombás-spenótos polentatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A polenta alaphoz

A gombás töltelékhez

Összesen 2746 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A polenta alaphoz

A gombás töltelékhez

Összesen 2746 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A polenta alaphoz

A gombás töltelékhez

Összesen 94 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6814.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    2793 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2309 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1666 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    5693 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14418 micro
Összesen 2746 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6814.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    2793 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2309 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1666 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    5693 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14418 micro
Összesen 2746 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A polenta alaphoz

A gombás töltelékhez

Elkészítés

A polenta alaphoz

  1. A kukoricadarát másfél liter vízbe keverjük, és egy csapott evőkanál sóval, lassú tűzön, 35-40 percre főni tesszük, menet közben, ha nem is folyamatosan, de gyakran kevergetjük, különben odakozmál.
  2. A tűzről levéve egy nagy kanál vajat, és reszelt grana padanot keverünk hozzá, és hűlni hagyjuk.
  3. Közben kivajazunk egy kerek, lehetőleg lecsatolható szélű formát. Ha kihűlt, ebbe kenjük a polentát, alulra és a szélére.
  4. Tehetünk sütőpapírt a tetejére sütőgyönggyel vagy szárazbabbal, de magában is megáll, csak maximum nem lesz olyan mély a közepe sütés után. Sütőbe toljuk úgy 30 percre, hogy kicsit megpiruljon, kéreg süljön rá.

A gombás töltelékhez

  1. Egy nagy serpenyőben, egy kanál vajon és egy kanál olívaolajon, sóval, borssal és friss kakukkfűvel lepirítjuk a szeletelt gombát. Ezt aztán kiöntjük egy tálra, ebből egy párat félreteszünk polentatorta tetejére.
  2. A serpenyőbe jöhet egy újabb kanál vaj és olívaolaj, erre dobjuk az aprított salottát, aztán kis fáziskéséssel a felezett, karikázott pórét, és végül a spenótot, mikor kicsit összeesett, ráöntjük a tejszínt, és reszelt grana padano sajot, ezzel besűrítjük egy-két perc alatt, belekeverjük a gomba nagyobb részét és lehúzzuk a tűzről. Ha kihűlt a felvert tojásokat is hozzákeverjük.
  3. Az elősütött polenta formába öntjük a gombás-spenótos-tejszínes tölteléket, szépen eloszlatjuk benne, majd a félretett pirított gombákat is elhelyezzük a tetején, és visszatoljuk a sütőbe további 20-25 percre, készre sütjük.
  4. Hagyjuk állni legalább egy órát, csak utána vágjuk fel, a legjobb, ha előző nap elkészítjük és hűtőbe tesszük, ezután gyönyörűen szeletelhető és adagokban melegíthető.
  5. Kínáljunk mellé friss salátát, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1360
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás polentatorta, avagy pite – egy gazdag fogás, amely kiválóan alkalmas különleges alkalmak menüsorának megnyitására, vagy egy kényeztető vacsorának. Az egytálétel mellé kínálhatunk zöld- vagy kevert salátát.

Hozzávalók

A polenta alaphoz

A gombás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek