Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombafej tojással töltve

Gombafej tojással töltve
Gombafej tojással töltve
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt akkor csináltam meg, amikor a férjem hazaállított egy nagy kosár őzlábgombával, és gondoltam, nem csak kirántom, hanem feldobom valami mással.

Nagyon finom, és rizzsel, krumplipürével isteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tepsibe helyezzük a zsírt vagy egy kis olajat, és rátesszük a felkarikázott vöröshagymát.
  2. Majd a megpucolt gombákat, melyeket a száruktól is megszabadítottunk, ráhelyezzük a kalapjukkal lefelé a tepsire.
  3. Minden egyes gomba közepére ráütünk egy tojást, amit fűszerezünk sóval, borssal, esetleg ételízesítővel, petrezselyemmel.
  4. A sütőbe helyezés előtt megszórjuk reszelt sajttal minden egyes gomba tetejét.
  5. Kb. 30 percig alufóliával letakarva sütjük közepes hőmérsékleten, majd levéve a fóliát pirosra sütjük a sajtot.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 121
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

polakvica

Mióta szakács: 2010.05.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombában sült tojás, tojással töltött gomba, sajtos tojásos gomba töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

318
csiperkegomba 8 nagy db
tojás 8 db
vöröshagyma 1 közepes fej
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek