r
Nosalty Logó

Gluténmentes csokis tallérok

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
KisSziget
Gluténmentes csokis tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1167 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2335 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 483 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1167 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 2335 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 483 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és egy tepsibe tegyünk sütőpapírt.
  2. A száraz összetevőket keverjük össze. Az étcsokit késsel vagy géppel aprítsuk pici darabokra. Én néha szoktam az aprítógépbe a csoki mellé rakni a lisztes keverékből egy keveset, hogy ne ragadjon nagyon a késekre. De persze lehet, hogy ez csak az én paranoiám. A darabolt csokit is hozzáadjuk a keverékhez.
  3. Beleütjük a tojást, elkavarjuk (már amennyire tudjuk), majd a folyósra melegített kókuszzsírt is hozzáöntjük. Kézzel összegyurmázzuk, majd egy kiskanál segítségével gombócokat formázunk, és a sütőpapíros tepsire rakjuk. Mivel szét fognak terpeszkedni, így dupla annyi helyet kell hagyni nekik.
  4. 12-13 percig sütjük. Melegen a legfinomabbak, amikor a csoki még olvadt. A tárolással nekem még sosem kellett foglalkoznom, még aznap elfogy az összes.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7774
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 17.

Receptkategóriák

Gluténmentes csokis tallérok
KisSziget 4 recept

Még kiskoromban egy receptkönyvben találtam ezt a receptet. Mivel azóta az étrendem fenekestül felfordult, muszáj voltam kissé átalakítani. Így lett a finomliszt lecserélve rizsliszt-kukoricaliszt-kölesliszt kombinációra, a cukor szőlőcukorra (redukált mennyiséggel), a vaj pedig (szintén kevesebb) kókuszzsírra. Személy szerint imádom a csilis csokit, így ebbe is kerül mindig. A legjobb, hogy a csípős ízt a végén érezzük, így nem dominál a valódi ízek felett. Őszintén, ez a legegyszerűbb és legnagyszerűbb sütemény, amit valaha is csináltam. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek