r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1403 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5616 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 272 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 1403 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    368.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4762.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.9 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3628 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 5616 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk.
  5. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
  6. Egy tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, és a tésztát öntsük bele.
  7. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 40-45 percig süssük.
  8. A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
  9. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.
  10. A fölengedett gesztenyemasszát és a hideg pudingot keverjük hozzá a cukros margarinhoz. A rumaromával ízesítsük.
  11. A tésztát kivesszük a formából, és a krémet egyenletesen rákenjük.
  12. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a habfixálót is.
  13. Rásimítjuk a gesztenyekrémre, a tetejére kakaóport szitálunk.
  14. Rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 41451
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg ez egy gesztenyés kocka receptje volt, de mivel születésnapra sütöttem, egy kis átalakítással torta lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek