r
Nosalty Logó

Gesztenyés krémes Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Gesztenyés krémes Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 778 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 3109 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 778 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 3109 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kihajtogatjuk, és pontosan félbevágjuk. (2 db 19 x 24,5 cm-es téglalapokat kapunk.)
  2. Tepsi hátán villával megszurkáljuk, és szép világos színűre sütjük. Amikor lecsúsztatjuk a tepsiről, célszerű sütőpapírral letakarni, és egy tálcán nyomatékot tenni rá, hogy vékony, sima lapot kapjunk!
  3. Amikor kisültek a leveles tészta lapok és még langyosak, az egyik lap simábbik felét bevonjuk tortabevonóval. Kb. fél óra múlva négyzetekre szeleteljük. (Ehhez célszerű egy nagyon éles, hosszú pengéjű kést használni!)
  4. A fagyott gesztenyemasszát egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és félretesszük.
  5. Az előhűtött tejszínt robotgéppel elkezdjük verni. Majd hozzáadjuk a zselatinfixet. Tovább verjük a kívánt állag eléréséig. A pehelykönnyű és a már kiolvadt gesztenyemasszát gyors mozdulatokkal belekeverjük.
  6. A gesztenyekrémet egyenletesen elkenjük a leveles tésztán, majd rárakjuk a csokis négyzetlapokat.
  7. Egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Másnap szeleteljük. Mindegyik négyzet tetejére egy-egy csipet dekorcukrot teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 25781
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés krémes Lizinka konyhájából
Lizinka_ 588 recept

A borús, esős, vasárnapi hangulatot fel szerettem volna dobni valamilyen őszi hozzávalókból készült sütivel. Erre a fincsi krémesre esett a választás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek