r
Nosalty Logó

Gesztenyés-kekszes-vaníliapudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Gesztenyés-kekszes-vaníliapudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskótalap

Gesztenyés töltelék

Vaníliapudingos krém

Összesen 1007 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskótalap

Gesztenyés töltelék

Vaníliapudingos krém

Összesen 6040 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskótalap

Gesztenyés töltelék

Vaníliapudingos krém

Összesen 257 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1007 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    289.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3204.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.7 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 6040 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

Piskótalap

Gesztenyés töltelék

Vaníliapudingos krém

Elkészítés

Piskótalap

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral béleljük a nagy gáztepsinket és beleöntjük a tésztát, szépen elegyengetjük. Megsütjük 200 C-fokra előmelegített sütőben. Vékony lapot sütünk.
  3. Ha kész a lap és a krémek is, összeállítjuk a süteményt!! A lapot középen kettévágjuk. Egy tálcára helyezzük. Megkenjük a vaníliapudingos krém felével.
  4. Rápakoljuk szépen elosztva, egyforma vastagságban a gesztenyés-kekszes tölteléket. Erre kerül a maradék vaníliás krém. Rátesszük a másik fél lapot. Erre elkészítjük a tortabevonót: vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és egyenletesen rásimítjuk. Dermedés után szeleteljük. Jó étvágyat!!

Gesztenyés töltelék

  1. Az apróra tört kekszet összekeverjük a kihűtött kávéval, és a gesztenyemasszával, majd jól összeforgatjuk.

Vaníliapudingos krém

  1. A pudingport elvegyítjük a cukorral, kis tejjel és csomómentesre keverjük.
  2. Majd a többi tejet hozzáöntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük. Mikor már csak langyos, hozzáadjuk a margarint, mellyel jó simára kikeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 1240
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 27.

Ajánló

Ha szárazabbnak véljük a gesztenyés kekszet, adhatunk még hozzá kevés kávét, vagy tejet! Kicsit betehetjük a hűtőbe, amíg a keksz jól megszívja magát és összeérnek az ízek!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Viszonylag egyszerű sütemény, nagyon finom töltelékkel. Lányomék mikor itt voltak akkor készítettem, nem sok maradt belőle másnapra, de így a jó, ezek szerint bejött nekik... :-))))

Hozzávalók

Piskótalap

Gesztenyés töltelék

Vaníliapudingos krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek