r
Nosalty Logó

Gesztenyés-kakaós-banános kelt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Gesztenyés-kakaós-banános kelt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1344 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 6715 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 225 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    202 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 1344 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.4 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8572.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    4838 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1176.4 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    978 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    740 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 6715 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

  • 0.8 dl habtejszín (és a megmaradt gesztenyés-kakaós-étcsokis krémből)

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, a tepsiket kibéleljük a sütőpapírral.
  2. Egy tálban a lisztet, a cukrot, sót, langyos vizet és élesztőport jó alaposan összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk, liszttel leszórva, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük langyos helyen (kb. 1 óra kell neki).
  3. Egy tálban a kakaóport, csipet sót, a cukrot alaposan elkeverjük a tejszínnel (1,5-2 dl) és a durvára vágott étcsokival.
  4. Egy másik tálban a gesztenyét összetörjük villával, beletesszük a vanília és a rumaromát, csipet sót és elkeverjük, beleöntjük a habtejszínt, azzal is jó alaposan krémesre kikeverjük.
  5. A kétféle krémet (gesztenyéset és kakaósat) összekeverjük egy tálban (a kakaósat öntjük a gesztenyéhez).
  6. Vegyük a tölteléket négyfelé, három rész a három cipóba megy, a negyedikkel pedig tálalunk.
  7. A tésztát kivesszük lisztezett deszkára, és átgyúrás után három cipóba vesszük, liszttel leszórva 15 percig pihentetjük még, majd téglalap alakúra és nem túl vékonyra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés töltelékkel, rakunk rá felkarikázott friss banánt , egyet, és feltekerjük, mint a bejglit. Tepsibe tesszük és olajjal lekenve vár, amíg a másik két cipót hasonló módon elkészítjük. Tetejüket megszórjuk a szezámmaggal.
  8. Betehetjük az első tepsit a sütőbe, aranybarnára sütjük, és még a sütőben is fog emelkedni. Majd kivesszük, hagyjuk kissé hűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni.
  9. Tálaljuk a megmaradt gesztenyés-kakaós-csokis krémmel, tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30×8
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2481
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Ajánló

Tálaláshoz: tejszínhab, és a finom gesztenyés-kakaós-csokis krém (töltelékbe nem kell mind). Nem szabad egyből enni, mert meleg, nem is tudjuk szeletelni és ráadásul a hasunkat is megüli, érdemes egy kicsit várni, megéri:-)))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-kakaós-banános kelt
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a finom kelt tésztákat, ezen a napon édes töltelékkel: csokoládés-kakaós mód gondoltam ki, gesztenyével és finom gyümölccsel, banánnal. Nagyon finom és laktató lett:-)) Csak egy zöldségleves fér el előtte.:-)) Délután megvolt az uzsonna is, hisz a felvágott kelt tésztához csak oda kellett lépni és venni..:-))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek