r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémes piskótatekercs Katától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyekrémes piskótatekercs Katától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 607 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3640 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 245 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 607 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2035 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1731 micro
Összesen 3640 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először megsütjük a piskótát. A sütőt a legmagasabb hőfokra melegítjük. Az egész tojásokat a porcukorral kikeverjük. (FIGYELEM! Amennyiben arobotgéped nem rendelkezik Turbo fokozattal, ajánlatos a tojásokat szétválasztani, és a piskótát aszerint elkészíteni!) A sütőporos, kakaós lisztet kisebb adagokban hozzáadjuk (itt már kisebb fokozaton, kevés ideig keverjük).
  2. Egy közepes méretű gáztepsibe sütőpapírt teszünk. Ha a tepsit kicsit bevizezzük, akkor a papír rátapad, így elkerülhetjük, hogy a tészta ráöntésekor az elcsússzon.
  3. A tésztát a tepsire adagoljuk, ha szükséges, kicsit eloszlatjuk. Berakjuk a sütőbe, majd a hőmérsékletet 200 fokra mérsékeljük, 5 perc múlva kb. 175 fokra, majd így 10 percig (légkeveréses sütőben ez kevesebb is lehet) sütjük. Tűpróbát alkalmazzunk!
  4. A kisült piskótát egy tiszta konyharuhára csúsztatjuk/borítjuk, majd feltekerjük, félrerakjuk hűlni.
  5. A krémhez a tojást, a tejszínt és a keményítőt kézzel összekeverjük,és egy lábosban folyamatos kavarás mellett sűrűre főzzük. Lehúzzuk,majd belekeverjük a cukrokat, és így kavargatjuk még kevés ideig (csodálatos vanília puding illata és íze lesz).
  6. Megvárjuk, míg a krém kihűl,ezután a vajat/margarint és a gesztenyemasszát géppel alacsony fokozaton hozzákeverjük. (Ha a díszítéshez használni kívánunk meggyet, és ezt befőttből vesszük, a levéből önthetünk a krémhez 0,5-1 dl-t.)
  7. A piskótát kitekerjük, majd levesszük róla a sütőpapírt. A krém kb. 3/4 részével megtöltjük, meggyel szórjuk, majd feltekerjük. A piskótát egy nagyobb, alufóliával borított tálcára rakjuk. A külsejét bevonjuk a maradék krémmel, majd mandulával, csokiforgáccsal stb. megszórhatjuk.
  8. A tekercset érdemes hűtőbe rakni, így könnyebb lesz vágni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5991
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Ajánló

Mandulaszeleteket az egyik bevásárlóközpontban szoktam vásárolni, nagyon sokáig elég, és rengeteg süti díszítéséhez, feldobásához alkalmazható. A csokireszeléket saját magunk készíthetjük. Akár tej, akár étcsokoládéból, pl. egy zöldséghámozó segítségével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Találtam egy gesztenyés receptet, aztán a saját elképzelésem szerint megformáltam. Ez lett belőle.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek