r
Nosalty Logó

Gesztenye tekercs 2. - piskótából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Gesztenye tekercs 2. - piskótából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 572 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4582 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 221 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 572 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    169.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5026.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    1300 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.9 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1998 micro
Összesen 4582 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból szokott módon diós piskótát sütünk, nagy tepsiben (30X40cm), sütőpapírral bélelve.
  2. Egy tiszta konyharuhába a kész, meleg piskótát feltekerjük, és abban hagyjuk kihűlni.
  3. Közben elkészítjük a gesztenyekrémet.
  4. Megfőzzük a pudingot, hagyjuk hűlni.
  5. A többi hozzávalót egy nagyobb keverőtálban géppel megkeverjük a következő sorrendben: gesztenye, porcukor, rum, majd kanalanként hozzáadjuk a langyos pudingot, végül beleforgatjuk a külön tálban habbá vert tejszínt.
  6. A kész krémet fél órára hűtőbe tesszük (vagy 10 percre a mélyhűtőbe), majd megtöltjük a piskótát, és kívül is megkenjük.
  7. Ismét hideg helyre tesszük,1-2 óra múlva olvasztott csokival díszítjük, esetleg reszelt gesztenyével.
  8. A tekercs két végét teljesen bevonhatjuk csokival.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15132
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi  gesztenyés finomság, kevés friss gyümölcsöt, tejszínhabot adhatunk mellé.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek