r
Nosalty Logó

Fűszernövény olívaolajban eltéve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Fűszernövény olívaolajban eltéve
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 84% Zsír
Összesen 1593 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 84% Zsír
Összesen 19124 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 84% Zsír
Összesen 749 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 84% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    178.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 1593 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 84% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    2139 g
  • Telített zsírsav
    300 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1553 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    226 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2061.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    1264 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    308 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2532 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8064 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13844 micro
Összesen 19124 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 84% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 749 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kitisztítjuk, és szárazra töröljük a jégkockatartókat.
  2. Leszedjük a friss bazsalikomot leveleire, alaposan megmossuk, és konyharuhán hagyjuk a leveleket megszikkadni.
  3. A leveleket (párat összefogva szivar formává összegöngyölve) éles késsel kicsire felaprítjuk, és feléig teletesszük, legfeljebb 2/3 részéig a formát, majd felöntjük az olívaolajjal.
  4. Ugyanezt tesszük a rozmaringgal, leveleit durvára vágjuk, és külön konyharuhán szikkad a mosás után, ugyanezt tesszük a zsálya, az oregánó, a kakukkfű leveleivel, majd ha már nem vizesek, durvára aprítva a jégkockatartóba téve olívaolajjal felöntve a fagyasztóba tesszük, és legalább 3-4 órán át benn hagyjuk.
  5. Majd ha kész, gyors, határozott mozdulattal kivesszük, kicsit hagyjuk (ebben a melegben úgyis gyorsan enged), és azonnal kiszedjük belőle egy kenőkés segítségével, egy előre már elkészített, nagy műanyag dobozba a bazsalikomos-olívaolajos kockákat, majd újra a fagyóba tesszük, ezt tesszük külön-külön a többi fűszernövénnyel is. A dobozok tetején pedig ráírva, hogy bazsalikomos-olívaolajos fűszerkocka, vagy oregános-olívaolajos fűszerkocka, citromos-kakukkfüves, bordó bazsalikomos, stb...
  6. A későbbiekben az olívaolajos friss fűszert csak ki kell venni (a szükség szerinti kockamennyiséget), és mesésen friss, olívás ízt ad a csodás olaszos tésztánknak, vagy bármilyen olaszos jellegű ételünknek, legyen az pizza vagy bolognai, de akár olaszos húsos ételhez is használhatjuk, illetve fantázia és ízlés kérdése.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14251
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Ajánló

Minden növényt külön mossunk, szárítsunk, daraboljunk, tegyük tartóba és a fagyasztás után kivétel, és külön feliratos dobozba kerüljön tárolásra a fűszeres-olívaolajos kocka, és azonnal vissza a fagyóba.

Receptkategóriák

Fűszernövény olívaolajban eltéve
Éva-Anyóca 350 recept

A barátnőmtől hallottam ezt a tippet, nagyon megtetszett, és így igazán a legeredetibb és legfrissebb módon tudom átmenteni a nyári frissességgel és illattal, aromával rendelkező fűszereket, amit a későbbiekben az ősz és a tél folyamán nagyon gyorsan, és a lehető legjobb módon tudok felhasználni ízesítésre, olaszos jellegű ételeknél, vagy ami a fantázia eredménye lesz. A zöldfűszerek a kertemben megtalálhatóak, az olívaolaj egy nagyon nagy  részét ajándékba kaptam egy másik barátnőmtől, aki évente csak egy-két alkalommal látogat meg minket, és ilyen alkalomkor ezt a csodás olívaolaj meglepetést szoktam kapni, - mert amúgy nem jöhetett volna létre ez a csodás fűszerkocka, mivel eléggé drága az olívaolaj,- viszont élveztem az elkészítését, értelme van, csak sajnos kissé drága mulatság. Nagyon fontos! A fűszerek levelei legyenek: tiszták, szép nagyok (oregánó és a kakukkfű ezalól kivétel, és más a levele a rozmaringnak is), oregánónak benne lehet a virágjából is, -és ami még fontos, hogy egészségesek, tehát hibátlanok, épek, nincs rajtuk semmilyen sérülés. A jégkockatartóból ha kikerült az első adag lefagyasztott fűszeres olaj, jöhet a következő fűszer, lehet másfajta is, mint az előző, nem fogja átvenni az ízét, illatát, -tapasztalat, nem igazán jó előtte elmosogatni a tartót az olajosság miatt, az előző fűszer szépen kijön olajostól egyben, tehát folyamatosan lehet csinálni a jégkockatartókban a következő olajos zöldfűszereket. Remélem, hogy amilyen izgalommal és odafigyeléssel készült, olyan nagy sikere lesz az őszi vagy téi időszakban a felhasználáskor! :-O

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek