r
Nosalty Logó

Fűszeres töltött padlizsánhajók

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres töltött padlizsánhajók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 318 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 634 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 48 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    1041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16955 micro
  • Lut-zea
    2214 micro
Összesen 318 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1593.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    2082 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33910 micro
  • Lut-zea
    4427 micro
Összesen 634 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2548 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymát egy kis nádcukor és só hozzáadásával zsíron megkapatjuk, majd hozzáadjuk a kockázott cukkinit, és a tűzről levéve pirospaprikázzuk, és hozzáadjuk az összes fűszert ízlés szerinti mennyiségben. Én mindegyikből egy teáskanálnyit raktam, sóból kicsit többet nyilván.
  2. Újból a tűzre rakva magasabb fokozatra vesszük, és hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk, majd kisebbre tesszük a lángot, és kis vizet és a paradicsomsűrítményt adunk hozzá, és lefedve főzzük.
  3. Ez idő alatt megpucoljuk a padlizsánt, kettévágjuk, kibelezzük, és olívaolajjal meglocsoljuk kicsit, és besózzuk.
  4. A húst megkóstoljuk, esetleg kicsit utánfűszerezzük, ha kell egy kis só, bors, és bekapcsoljuk a sütőt.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráfektetjük a padlizsánokat, majd megtöltjük a húsos szósszal.
  6. Ha marad még hús (nekem maradt), akkor egy paradicsomot kibelezünk, és a maradékot abba töltjük, amit szintén a padlizsánok mellé helyezünk.
  7. A maradék 1 db paradicsomot pedig a padlizsánhajók tetejére karikázzuk.
  8. 200 fokon (4-5) fokozaton olyan 30 percig sütjük.
  9. Én főtt rizzsel tálaltam.:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11760
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Ajánló

Fogyókúrához is javaslom, vagy csak ha egészségeset és finomat szeretnénk.:)  Paleosoknak rizs nélkül egy kis kölessel ajánlom.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a padlizsánt és a cukkinit na meg a csirkehúst, és ezt mind még indiai fűszerekkel, mennyei!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek