r
Nosalty Logó

Fűszeres sült keszeg sonkakrémes krumplicsónakkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszeres sült keszeg sonkakrémes krumplicsónakkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fűszeres halhoz

A sonkakrémes krumplicsónakhoz

Összesen 659 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fűszeres halhoz

A sonkakrémes krumplicsónakhoz

Összesen 2635 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fűszeres halhoz

A sonkakrémes krumplicsónakhoz

Összesen 136 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    1186 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 659 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5366.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    1974 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    794.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    4742 micro
  • K vitamin:
    793 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    4396 micro
  • β-crypt
    496 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4083 micro
Összesen 2635 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

A fűszeres halhoz

A sonkakrémes krumplicsónakhoz

Elkészítés

A fűszeres halhoz

  1. A halakat befűszerezzük a halfűszerrel, és pár órára állni hagyjuk.
  2. Addig előkészítjük a krumplicsónakhoz szükséges tölteléket.
  3. Egy darabban lévő sonkát ledaráljuk, és összekeverjük a tömlős/nyomós sajttal, szárított petrezselyemmel, a pirosarannyal, melyből egy masszát kapunk.
  4. A krumplikat héjában előfőzzük (félfövés).
  5. Mikor a krumplik kihűltek, meghámozzuk őket, és félbe vágjuk, belsejüket óvatosan kikaparjuk, majd enyhén megsózzuk, és beletöltjük a masszánkat.
  6. A lisztet a pirospaprikával kikeverjük, és a halakat beleforgatjuk.
  7. Egy tepsibe olívaolajat öntünk, és belefektetjük a halszeleteket.
  8. Egy másik tepsibe a krumplikat tesszük, szintén egy kis olívaolajat öntünk alá.
  9. Először a krumplikat tesszük be az előmelegített sütőbe, a tepsit alufóliával letakarjuk, mikor már úgy érezzük, hogy a krumpli teljesen megsült, kivesszük, és mindegyik tetejére egy kis tejfölt kenünk, majd visszatesszük még picit fólia nélkül.
  10. Ezt követően sütjük meg a halat, szintén alufóliával letakart tepsiben, sülés közben párszor megforgatjuk, a végén az alufóliát levesszük róla, és úgy is sütjük még pirosra egy kicsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9756
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 21.

Ajánló

A krumpliba töltendő masszát variálhatjuk, tehetünk még hozzá sajtot is (füstölt sajt) csak nekem aznap épp nem volt otthon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először csak a töltött krumplicsónakokat akartam elkészíteni, úgy jött mellé a keszeg. Jó párosítás.

Hozzávalók

A fűszeres halhoz

A sonkakrémes krumplicsónakhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek