r
Nosalty Logó

Fűszeres púpos karaj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Batida
Fűszeres púpos karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 515 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3088 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2919 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 515 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.6 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7865.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1595 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    3363 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1881.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2250 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    740 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    2601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    17513 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 3088 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    708 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk.
  2. A zöldséget kevés vajon roppanósra pároljuk, enyhén sózzuk.
  3. A ketchupot és a mustárt kikeverjük egy tálkában.
  4. A paradicsomokat vastagabb, a lilahagymát vékonyabb karikákra szeljük.
  5. A hússzeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, és megkenjük a ketchupos keverékkel, majd min. 2 órán át hűtőben hagyjuk érlelődni a pácban.
  6. Egy nagyobb tepsit vékonyan kiolajozunk, egymás mellé fektetjük a karajszeleteket, mindegyikre egy karika hagymát, majd rá egy-egy paradicsomkarikát helyezünk. A zöldköretet óvatosan rákanalazzuk a paradicsomokra, mintegy betakarjuk vele.
  7. Alufóliával letakarjuk a tepsit, és 45 percig sütjük. Majd levesszük a fóliát, rászórjuk a halmokra a reszelt sajtot, és még pirulásig sütjük, ez kb. 15 perc.
  8. Köretként rizst vagy hercegnőburgonyát adhatunk, de önmagában is finom, hiszen van már sült zöldség rajta.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 25214
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 24.

Ajánló

Amikor kell egy nem túl bonyolult, finom recept. Azért az ínyenc köretet választottam, mert abban van brokkoli, kaliforniai paprika, karfiol és zöldbab is, de a mexikói keverék is megfelel, ha valaki azt preferálja. Persze egyénileg variálható a feltét, ebben semmmi sem szab határt! A dijoni és a ketchup édes-savanyú keveréke nagyon jól harmonizál a lilahagymával és paradicsommal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósomat vártuk ebédre... Azt hiszem, jóban vagyunk, de nála ezt sosem lehet tudni, viszont tény, hogy szereti a főztömet. :-) Az ő kedvence a rántott hús, de mivel 10 éve mindig azt eszünk nála, én már itthon sosem készítem el. Megnéztem, mi van itthon a hűtőben, végiggondoltam, milyen ízeket szeretnék együtt érezni, és ez a gyorsan összeállítható, tartalmas húsétel lett belőle. Nem hízlal túlságosan, ellenben mutatós és a gyerekek is odavannak a színkavalkádért. :-) Mielőtt valaki megkérdezné, miért halmoztam a zöldköretet már a sütés elején a paradicsomokra, ha már úgyis meg volt párolva, hát azért, mert ha még pluszban át is sül, az külön kérget képez a zöldségeknek, belül meg krémes marad, nekem így nagyon bejön.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek