r
Nosalty Logó

Fűszeres mustáros csirkemáj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres mustáros csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1027 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4946 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    883 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 258 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3373.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19786 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    99 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3534 micro
  • Kolin:
    1176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19740 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 1027 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2933 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2927 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    36 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májakat egy tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé.
  2. A mustárt, az étolajat és a fűszereket jól eldolgozzuk egy tálban, majd rákenjük a májra. Sózni nem kell, ill. nem szabad.
  3. Kb. 20 perc alatt a sütőben készre sütjük (amíg meg nem pirul kissé a teteje).Ne süssük túl, mert a máj kiszáradhat, akkor finom, ha jó szaftos.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 2131
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 121
  • Össznézettség: 184358
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

Burgonyapürével és csemege uborkával az igazi. Sőt, másnap is fogyasztható, hidegen, pirítósra helyezve. (Éppen most toltam be egy adagot. :) ) Ha megmarad, turmixoljuk le, és máris kész a - kis túlzással - "májpástétom".

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Keresztanyámtól tanultam, aki telis-tele van jobbnál jobb, könnyű és ízletes recepttel. Fél óra és kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek