r
Nosalty Logó

Fűszeres harcsaszelet sült karalábéval és karalábékrémmel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Fűszeres harcsaszelet sült karalábéval és karalábékrémmel
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hal

Karalábé

Összesen 886 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hal

Karalábé

Összesen 1769 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hal

Karalábé

Összesen 123 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 886 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3533.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    826.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2353 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2506 micro
Összesen 1769 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Hal

Karalábé

Elkészítés

Hal

  1. A halszeleteket folyó víz alatt mossuk le, töröljük szárazra, majd enyhén sózzuk be.
  2. A fokhagymát nyomjuk bele a tejbe, majd tegyük bele a halszeleteket, és hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy az ízek jól átjárják.
  3. A bacont vágjuk fel vékony csíkokra, majd az olívaolajon süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tegyük félre.
  4. A halat vegyük ki a fokhagymás tejből, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, és őröljünk rá frissen színes borsot.
  5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg 1-2 ek szalonnazsírral. Ezután helyezzük rá a befűszerezett halszeleteket, majd locsoljuk meg 1/2 ek zsiradékkal.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.

Karalábé

  1. A karalábét pucoljuk meg, majd vájjunk ki belőle annyi golyót amennyit csak tudunk. A kivájt golyókat, és a visszamaradt karalábédarabokat tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután szórjuk meg az ételízesítővel, egy kevés sóval, majd főzzük puhára. (arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük)
  2. Ezután szűrjük le, majd szedjük külön a golyókat és a darabos karalábét.
  3. A bacon sütésénél visszamaradt zsiradékot hevítsük fel, majd tegyük bele a karalábégolyókat, és süssük szép pirosra. Sütés közben szórjuk meg egy csipet sóval, és többször rázogassuk meg a serpenyőt, hogy a karalábé egyenletesen lepiruljon. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.
  4. A visszamaradt karalábédarabokhoz adjuk hozzá a mascarponét, ízlés szerint petrezselyemzöldet, sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd turmixoljuk össze. (közben kóstolgassuk, és apránként fűszerezzük)
  5. Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a karalábékrémet, majd helyezzük rá a halszeletet. Ezután tegyük mellé a sült karalábét, és szórjuk meg a ropogósra sült baconnel, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 876
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Hal

Karalábé

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek