r
Nosalty Logó

Frittata ricottával és spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Frittata ricottával és spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
300 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 520 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2081 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2600 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5121 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11285 micro
Összesen 520 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10400 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    3708 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2774 mg
  • Nátrium
    3233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2966 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    1749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    893 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1258 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20485 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    45138 micro
Összesen 2081 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3371 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot forrázzuk le, majd aprítsuk finomra.
  2. Egy keverőtálba üssük bele a tojásokat, tegyük bele a ricottát, a sajtokat reszelve, majd az aprított spenótot. Ízesítsük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, és jól keverjük össze.
  3. Egy hőálló edényt vajazzunk ki, szórjuk meg az alját zsemlemorzsával, majd a masszát öntsük bele, és igazítsuk el a formában.
  4. A sütőt állítsuk a legmagasabb hőfokra, és süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 300 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7128
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 13.

Ajánló

Igazából 300 fokon illene sütni, de ezt nem sok otthoni sütő tudja. Így a sütési ideje kicsit hosszabbá válik, és nem fog annyira megemelkedni, de ízben nincs különbség, az élvezeti értéke nem változik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frittata ricottával és spenóttal
Kornél 167 recept

Egy egyszerű olasz fogás, fogyasztható magában, de köretként is kitűnő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek