r
Nosalty Logó

Franciasaláta gyorsan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kovex
Franciasaláta gyorsan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 572 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2290 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 572 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    174.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2268.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3857 micro
Összesen 2290 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábosban felteszünk vizet forrni, megsózzuk, amikor felforrt, beleöntjük a mélyhűtött zöldséget, és puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a zöldség fő, kockára vágjuk az almát és az uborkát.
  3. Elkészítjük a tartárt: összekeverjük a majonézt a tejföllel, és a mustárral.
  4. A kihűlt zöldséget összekeverjüka tartárral, lehűtjük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 43
  • 7 napos nézettség: 184
  • Össznézettség: 250700
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a majonézes salátákat. Természetesen az itt leírt receptet friss zöldségekből is elkészíthetjük, sőt a majonézt is elkészíthetjük házilag, de az már nem tartozik a gyors kategóriába. Fogyaszthatjuk magába, köretként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek