r
Nosalty Logó

Franciasaláta ahogy Floo készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Floo
Franciasaláta ahogy Floo készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 542 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4336 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 126 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1265.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    2335 micro
  • β-karotin
    5752 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1659 micro
Összesen 542 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    318.1 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10126.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    2255 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    4098 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2338.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6734 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    720 micro
  • Kolin:
    1805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2100 micro
  • α-karotin
    18678 micro
  • β-karotin
    46018 micro
  • β-crypt
    424 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    13271 micro
Összesen 4336 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    550 micro
  • β-karotin
    1354 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a tojásokat.
  2. Meghámozzuk a sárgarépát, apróra vágjuk, majd feltesszük főni a borsóval együtt.
  3. A virsliket is megfőzzük.
  4. Ha megfőttek, lecsepegtetjük őket, de a főzőlevet még ne öntsük ki, mert ha túl sűrűnek találjuk a végén a salátát, akkor ezzel a lével lehet rajta változtatni.
  5. A visliket felkarikázzuk. A tojásokat megpucoljuk, és felkockázzuk.
  6. Az összes alapanyagot beletesszük egy nagy tálba, kockázunk rá almát és uborkát is.
  7. Végül hozzáadjuk a tejfölöket, mustárt és majonézet is - ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 33 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15748
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mióta megeszem a majonézt, azóta sokszor van nálunk ilyen sali. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!