r
Nosalty Logó

Foszlós kalácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Foszlós kalácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 691 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2756 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 271 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 691 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4430.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    2610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 2756 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba tesszük (kétféle liszt, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, olaj, cukor, só, van. cukor, citromhéj, kefir, felfuttatott élesztő).
  3. A tejet a kezünk ügyébe helyezzük. Robotgéppel elkezdjük kidolgozni a tésztát, közben folyamatosan adunk hozzá tejet. Annyi tejet adjunk fokozatosan, hogy egy lágyabb tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, ez kb. 3-4 percet vesz igénybe. Akkor jó, amikor a tészta elválik az edénytől, és szép hólyagos.
  4. Letakarva langyos helyen kétszeresére kelesztjük. Ez kb. 1 óra.
  5. Ha megkelt a tésztánk lisztezett deszkára borítjuk, és kicsit átgyúrjuk, majd kisebb kalácsokat készítünk belőle. Természetesen lehet belőle a szokásos fonott kalács is, ebből az adagból 2 db szép kalácsunk lehet.
  6. A megmaradt tojásfehérjével lekenjük, és kicsit pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4620
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 24.

Ajánló

Vajjal és lekvárral... vagy mézzel megkenve... egy pohár tejjel isteni reggeli, vagy vacsora lehet... :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiamnak mutattam meg, hogyan kell kis kalácskákat fonni... meg persze a kalács tésztáját is együtt készítettük... :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek