r
Nosalty Logó

Fonott kalácskoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Fonott kalácskoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 564 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2821 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 295 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 564 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3287.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    1724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2821 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját, és a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
  2. Konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Egy csatos tortaformát, aminek van csőrös közepe, kikenünk margarinnal és liszttel megszórjuk.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 3 részre vágjuk.
  5. A tésztákból rudat sodrunk.
  6. A rudak végét összefogjuk, és hármas fonással összefonjuk, a végét összecsípjük.
  7. Koszorúba hajtjuk és a kikent formába fektetjük.
  8. Lekenjük egy tojássárgája, és egy kis tej keverékével.
  9. További 30 percet kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
  11. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25×8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20618
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fonott kalácskoszorú
Andi80_ 380 recept

A húsvéti asztalra készült a sonka, a tojás, és a többi ünnepi finomság mellé. Finom, puha kalács. Akár reggelire vagy uzsonnára is egy pohár kakaó vagy tej mellé is kínálható.

Hozzászólások

Fahéj

Andi, nagyon ügyes vagy! Gyönyör? a kalácsod. :) Szép vasárnapot! Üdv: Fahéj

Andi80_

Köszönöm szépen kedves Fahéj, Én is szép, napsütéses hetet kívánok, Andi

Torma

Andi, gratula! Megint egy gyonyorut sutottel! Kellemes vasarnapot, T:)

Andi80_

Köszönöm szépen Torma, kedves vagy. :-) Én is nagyon szép, napsütéses hetet kívánok! Andi

Salamon Csilla

Kedves Andi:) Olyan szép lett a kalácsod mint a képes újságokban lehet látni:) Üdv:Csilla:)

Andi80_

Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat Csilla. :-) Szép napot és hetet kívánok! Üdv: Andi

Törölt felhasználó

Anyukám, Éva üzenete: Köszönet, nagyon finom íz?, illatos mutatós, kiadós kalács. Viszonylag kevés munka árán is jó az állaga, els?re is sikerélmény. Nagypénteken, Húsvétkor igazi ünnepi kalács, ajánlom mindenkinek.

Andi80_

Köszönöm szépen. Anyukádnak üzenem, hogy nagyon szívesen. Kedves egészségetekre :-)

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept, fel is jegyeztük a családi szakácskönyvünkbe! Nálunk cukormentes a konyha, akit esetleg érdekel: a cukrot fruktórza és/vagy xilitre, eritrytolra, stb. váltjuk, a diabetikus süteményliszt nagyon jól bevált a finomliszt kiváltására. Ez a mennyiség elég nagy ahhoz, hogy kétfelé válasszuk: az egyik marad így, a másikba tölteléket szoktunk tenni, egy kicsi folyékony édesít?szerrel kiegésztve.

zsuzsi1010

Ez a legjobb kalács recept! Évek óta minden Húsvét alkalmával megsütöm, és tökéletes. Omlós, puha, foszlós. Idén kett?t sütöttem, és már hiányolja a család. Bátran próbáljátok ki, nem fogtok benne csalódni.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek