r
Nosalty Logó

Fokhagymás-zöldséges sertéshús kapros-joghurtos öntettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fokhagymás-zöldséges sertéshús kapros-joghurtos öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hús elkészítése

Öntet elkészítése

Tálalás

Összesen 804 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hús elkészítése

Öntet elkészítése

Tálalás

Összesen 4019 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hús elkészítése

Öntet elkészítése

Tálalás

Összesen 111 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    530 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1115 micro
  • β-crypt
    228 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 804 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7169.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1171 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    705 mg
  • Foszfor
    3744 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2650.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1340 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    668 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    836 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    5577 micro
  • β-crypt
    1140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3344 micro
Összesen 4019 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

A hús elkészítése

Öntet elkészítése

Tálalás

Elkészítés

A hús elkészítése

  1. A zöldségeket, a vöröshagyma és a fokhagyma kivételével, 1x1 cm nagyságú kockákra vágjuk, majd kevés olajon átsütjük őket. Sóval, borssal ízesítjük, a legvégén hozzáadjuk a felvágott petrezselymet. Miután megpuhult minden zöldség, de még éppen roppanós, lekapcsoljuk, és félretesszük. Lehet beletenni borsót, cukkinit, padlizsánt is ízlés és évszak szerint.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, és egy edényben olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadunk egy evőkanál pirospaprikát. Kevés vízzel felöntjük, hogy a paprika ne égjen le, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, bőven teszünk rá borsot, egy kis majorannát, aki szereti a csípőset, tehet bele egy darabka erős paprikát (szárított), én mindig szoktam.:)
  3. Amikor a hús szinte teljesen kész van, rányomjuk a négy gerezd fokhagymát. Ki milyen intenzíven szereti a fokhagymát, szerintem ehhez a húsmennyiséghez ez teljesen megfelel, pedig az intenzív ízek szerelmese vagyok.
  4. Ha a hús megfőtt, az ízek összeértek, lekapcsoljuk a ragu alatt a tüzet, majd összekeverjük az előzetesen elkészített zöldségekkel.

Öntet elkészítése

  1. Miközben a hús készül, meg lehet csinálni az öntetet. Valahogy így kell a tzatziki öntetet is készíteni, de nekem ez is teljesen megfelelt.
  2. Az uborkát legyaluljuk, mint a tököt szokás a főzelékhez (lehet nagyon apró kockákra is vágni). Nem kell mindet beletenni, ezt akkor lehet látni, hogy elegendő-e, ha ráöntjük a joghurtot. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, a két gerezd fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük, majd lefedve betesszük a hűtőbe tálalásig.

Tálalás

  1. Én hasábburgonyával szoktam tálalni, úgy gyros-os jellege van, de lehet hozzá csinálni tortilla lapokat is, először azzal ettük mi is.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1151
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első receptem, amit teljesen magamtól találtam ki. Szerintem a főzés művészet, így az alapanyagokkal bátran lehet kísérletezni, a mennyiségek csak ajánlásként vannak odaírva, én sosem mérek le szinte semmit főzéskor. Hihetetlen finom fogás, gyorsan elkészül.

Hozzávalók

A hús elkészítése

Öntet elkészítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek