r
Nosalty Logó

Flamand rakott hús

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Biri36
Flamand rakott hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Tálalás

Összesen 815 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Tálalás

Összesen 3256 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Tálalás

Összesen 129 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1892.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 815 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.8 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7571.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2786 mg
  • Nátrium
    3203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1373.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 3256 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Tálalás

Elkészítés

Hús elkészítése

  1. Kb. 1 cm-es szeletekre felvágjuk a szűzpecsenyét, kiklopfoljuk, sóval, fehérborssal mindkét oldalát meghintjük. A csirkemellfiléből is hasonló méretű szeleteket vágunk, mint a szűzérméből, szintén sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd először a szűzérmére, majd a csirkemell szeletekre hirtelen kérget sütünk.
  3. Kiszedjük a húst, a serpenyőbe öntjük a fehérbort, újramelegítjük, és visszatesszük bele az összes hússzeletet, kb. 10 percig még pároljuk az egészet. A visszamaradt léből barna mártást készíthetünk.

Köret elkészítése

  1. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben majdnem készre főzzük. Leszűrjük, és forró olajban pirosra sütjük. Az olajból itatós papírra szedjük, sózzuk, és meghintjük pirospaprikával.
  2. Amennyiben nem barna mártással szeretnénk enni, lehet hozzá gyümölcsmártást is készíteni ízlés szerint, pl. áfonya. (A képen rebarbarás őszibarackmártással látható, de ehhez a nyáron tettem el a hozzávalókat.)

Tálalás

  1. Egy teflon serpenyőt kikenünk egy leheletnyi vajjal, rádobjuk a sonkaszeleteket, csak hogy épp átmelegedjenek, majd a camembert sajtot fektetve, keresztben elvágva, a penészes felével lefelé hirtelen megsütjük annyira, hogy a nyitott felső fele lágy legyen, de még ne folyjon.
  2. A hús tálalása előtt kissé alágyújtunk megint a serpenyőnek, hogy a hús biztosan kellemes meleg legyen, majd a tányéron egymásra helyezve: egy szelet csirkemellet, egy szelet paradicsomot, egy szelet szűzérmét, egy szelet sonkát, megint egy szelet csirkemellet, és végül az egészre az olvasztott camembert sajtot tesszük.
  3. A tányérra kis mártásos tálkába, vagy ha nincs, kis pohárba öntjük a mártást.
  4. Végül a burgonyát a tányérra helyezzük, kis petrezselyemmel díszítjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24416
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Étteremben kóstoltam hasonlót, és mivel könnyű elkészíteni, itthon is megpróbálkoztam vele, a siker garantált. :)

Hozzávalók

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek