r
Nosalty Logó

Egérke Zsuzsa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Egérke Zsuzsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 1480 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 5923 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 489 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1480 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    435.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 5923 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 489 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel. A sót, cukrot, tojást és a tejet a liszthez adjuk.
  2. Géppel rövid ideig dagasztjuk. Lágy tésztának kell lennie.
  3. 45-50 percig letakarva kelesztjük.
  4. Egy lábosban olajat forrósítunk, és beolajozott kanállal fánkocskákat szaggatunk bele. A lágy tészta különböző formájú lesz a forró olajban. Aranybarnára sütjük mindkét oldalán. Gyorsan sül.
  5. Papírtörlőre szedjük a kisült fánkokat.
  6. Porcukoral meghintjük. Sárgabarack vagy más pikáns lekvárt kínáljunk mellé.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 328
  • Össznézettség: 33449
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Ajánló

Tartalmas leves után kitűnő második fogás, de önmagában uzsonnára is elfogy percek alatt. Melegen a legjobb, de hidegen is ehető - de általában nem marad.

Receptkategóriák

Egérke Zsuzsa konyhájából
8zsuzsa8 208 recept

Gyermekkorom kedvenc fánkja. Édesanyám hatalmas mennyiségeket készített belőle, mindig elfogy. A gyermekeim is szerették, most az unokák tüntetik el pillanatok alatt. Ahány fánk, annyi forma. Ki egeret, ki vizilovat, ki madarat, halat lát bele. Szórakozásnak sem utolsó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 alap keleti fűszerkeverék, amit otthonra szerezz be

A különböző fűszerkeverékek teljesen új karaktereket adhatnak a megszokott ízeknek is, érdemes időről időre feldobni kicsit a megszokott otthoni repertoárt. A közel-keleti konyhákban is számos olyan fűszerpárosítás és keverék létezik, amelyeket bátran használhatunk zöldséges és húsételekhez és nem is nehéz beszerezni őket.

Szekeres Dóra

További cikkek