r
Nosalty Logó

Fetás spenótos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fetás spenótos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 360 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2156 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1959.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    657 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6981 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15137 micro
Összesen 360 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11756.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    3279 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    800 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    5410 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5028 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    397 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    3943 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1982 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    843 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41884 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90823 micro
Összesen 2156 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1873 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4062 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, leszedegetjük a rossz részeket. Forró vízbe dobjuk, majd 2 perc után kivesszük és hűlni hagyjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a felaprított kaprot, újhagymát, 2 felvert tojást és a felkockázott vagy összetördelt feta sajtot. Borssal is ízesíthetjük.
  3. Ha a spenót kihűlt, kinyomkodjuk belőle az összes nedvességet, majd apróra vágjuk. Hozzákeverjük a tojásos egyveleghez.
  4. Egy tortaformát kibélelünk a réteslapokkal úgy, hogy minden lapot olvasztott vajjal megkenünk. Ráöntjük a spenótos keveréket, és a tetejére helyezünk még két réteslapot. A legfelső lapot lespricceljük vízzel, így nem ég meg a felső réteg a sütőben.
  5. 180 fokra (gáz 4-es) előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Kb. 45 perc alatt elkészül. Hidegen és melegen is egyaránt szervírozható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13329
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 21.

Ajánló

Tavaszias finomság, főleg vegetáriánusok részére.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jamie Oliver receptje alapján készült, egy kicsit butított verzió, de szerintem így is nagyon ízletes lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.