r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta újragondolva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő torta újragondolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 486 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 5839 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 252 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 486 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    295.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4375.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.3 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2769 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2533 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 5839 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Elkészítés

A fehér krémhez

  1. Fehér krém: a lisztet a tejjel, 1,5 ek cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Nagyon fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni, különben a krém becsomósodik! A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes krémet.
  2. A meggyes krém hozzávalóiból "pudingot" főzünk és kihűtjük.
  3. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat felverjük a vízzel és a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük a vaníliás és a kristálycukorral. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport, majd elkeverjük a tojássárgás keverékkel, ezután óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.
  4. Ha kisült a piskóta, 3 részre vágjuk. Az első lapot céltábla szerűen (piros-fehér-piros-fehér...) megtöltjük habzsák segítségével a kétféle krémmel. A második lappal ugyanígy járunk el, csak a másik színnel kezdünk. A fehér krémmel úgy gazdálkodunk, hogy a torta oldalára és tetejére is jusson.
  5. A tortát meggyel, csokilevelekkel és csokireszelékkel tetszőlegesen díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11593
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Vendégségbe készültünk, a tortát előző este el kellett készíteni. Féltünk, hogy a tejszínhabos krém másnapra összeesik, ezért a nagyi jól bevált besameles megoldását választottuk. Így talán még finomabb :)

Hozzászólások

gabryella71

Nagyon nagyon finom ez a variáció,tegnap elkészítettem,nagyon nagy sikere lett!Nekem jobban ízlik mint a tejszínhabos változat!Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek