r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta 3.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A meggyszószhoz

A krémhez

Összesen 351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A meggyszószhoz

A krémhez

Összesen 4205 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A meggyszószhoz

A krémhez

Összesen 207 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2772 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2284 micro
Összesen 4205 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyszószhoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokból piskótát sütünk: felverjük a tojások fehérjét, aztán beletesszük a cukrot, jó kemény habot készítünk. Beletesszük a tojások sárgáját, ezzel is felverjük. Végül belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  3. Lassú tűzön megsütjük kb. háromnegyed óra alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A meggyet összefőzzük a cukorral és a fahéjjal, a liszttel besűrítjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük.
  6. Ha kihűlt a piskóta, kivesszük a formából, kettévágjuk.
  7. Megkenjük a meggyszósz felével, erre rákenjük a fele tejszínt.
  8. Rárakjuk a piskótát, és megint meggyszósz és tejszín, bekenjük a torta oldalát is, egy kevés tejszínt félreteszünk a díszítéshez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 39470
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon régóta szerettem volna elkészíteni, de csak most mertem belevágni. Nem is olyan bonyolult. A sok receptből született egy saját. Nálunk így is nagy sikere van. Díszítésként meggyet és csokidíszt használtam. A csokit megolvasztottam, és olajozott fóliára formát csurgattam egy zacskó segítségével. Megdermedt a hűtőben, és nagyon szépen le lehetett venni a fóliáról.

Hozzávalók

A piskótához

A meggyszószhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek